Сентименти Синтії

21.09.2005
Сентименти Синтії

Синтія і Джон прожили разом сім років.

      А ви знаєте, яким він хлопцем був? Якщо впевнені, що знаєте, мусимо розчарувати: без мемуарів Синтії Леннон, першої дружини легендарного «бітла», ваші уявлення про кумира будуть зовсім не повними. Адже саме в її книзі «Джон», як стверджує авторка, написано правду і тільки правду. В інтерв'ю агенції «Рейтер» Синтія поскаржилася, що більшість книг про «Бітлз» та лідера гурту Джона Леннона не надто об'єктивні, оскільки написані сторонніми людьми. А кому, як не дружині, хай і колишній, знати про екс-чоловіка все-все-все? Для прихильників, які досі боготворять свого кумира, ця книга мемуарів може бути, як муха в борщі. Бо зі сторінок цих спогадів Леннон постає далеко не ідеальним.

      На полицях книгарень «Джон» — а саме так називається опус — з'явиться 27 вересня. Щоб книга там не залежувалася, Синтія вже натякнула, що ж цікавого читач знайде під її обкладинкою. Оскільки вона була першою дружиною «бітла», то й у мемуарах йдеться здебільшого про ранній період творчості «ліверпульської четвірки». Ну й, звісно, про дещо особисте: як познайомилася з Ленноном у художній школі Ліверпуля, як отримала від коханого ляпаса на одному з побачень через ревнощі, як менеджер групи Брайан Епштейн змушував тримати в таємниці їхній шлюб, бо це могло нашкодити іміджу «бітлів», і як сімейний корабель зрештою розбився об захоплення Джона наркотиками.

      Звісно, виникає питання, чого це раптом 66-річну бабцю лише зараз потягло на одкровення? Синтія каже, що почувається «викресленою» з історії «Бітлз». Саме тому вона вирішила написати мемуари, «не зважаючи на біль, якого завдають їй спогади». Словом, Синтія відновила історичну справедливість, а заодно — ще й чималих грошей заробить. Інакше навіщо було ворушити минуле, тим більше коли воно завдає страждань. Але якщо за страждання добре платять, то чом би й ні?