ХРОНІКА

21.09.2005

Футбол

      Позавчора відбувся останній матч 9-го туру вищої ліги: «Дніпро» — «Металург» (Д) — 1:0 (Шелаєв, 59). У зустрічі третьої й четвертої команди минулого чемпіонату все вирішив влучний удар капітана господарів після розіграшу штрафного. «Дніпро» здобув лише третю перемогу й перемістився з 14-ї позиції на 10-ту, а донеччани втратили шанс вийти на третє місце й залишилися на п'ятому.

* * *

      У рамках підготовки до кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи юнацька збірна України (U-17) позавчора провела на НТК ФФУ імені Баннікова перший із двох контрольних поєдинків проти бельгійських однолітків. Підопічні Вадима Дьордя здобули перемогу з рахунком 2:0 завдяки влучним ударам у другому таймі Івана Войтенка й Дениса Пшеничного.

* * *

      Чергові зустрічі в національних першостях провели суперники українських команд у Кубку УЄФА. Переможений «Шахтарем» угорський «Дебрецен» удома розійшовся миром (2:2) з «Уйпештом», а опонент донецького «Металурга» — грецький ПАОК — на виїзді зіграв внічию з «Іраклісом» — 0:0. Шотландський «Хайберніан» на тому ж стадіоні, де минулого четверга не розпечатав ворота «Дніпра», поступився «Селтіку» — 0:1.

* * *

      Матч 6-го туру англійської прем'єр-ліги: «Арсенал» — «Евертон» — 2:0 (Кемпбелл, 11, 30).

Футзал

      Збірна України провела у Бразилії два контрольнi поєдинки з командою господарів. У першому з них підопічні Геннадія Лісенчука поступилися з рахунком 2:7 (Рогачов, Юнаков), а в другому «всуху» — 0:7.

Баскетбол

      Готуючись до чемпіонату України, клуби чоловічої суперліги проводять контрольні матчі. На турнірі у Південному в півфіналах БК «Київ» обіграв місцевий «Хімік» із рахунком 94:88, а «Црвена звєзда» з Сербії і Чорногорії не мала проблем із МБК «Миколаїв» — 78:60. У вирішальних двобоях кияни здолали сербів із мінімальною різницею — 97:96, а «Хімік» розібрався з миколаївцями — 79:65.

      Віце-чемпіон України — маріупольський «Азовмаш» — в Італії почергово здолав турецькі «Фенербахче» й «Улкер», а також французький «Тулон».

Гандбол

      Минулого уїк-енду розпочалися баталії нового чемпіонату України в чоловічій суперлізі. Результати першого спареного туру: «Авіатор-НАУ» (Київ) — ЗТР (Запоріжжя) — 23:40, 21:35; «Портовик» (Південне) — «Політехнік» (Донецьк) — 32:17, 34:20; «Динамо» (Полтава) — «Шахтар-Академія» (Донецьк) — 24:27, 14:23; «Буревісник» (Луганськ) — «Світлотехнік-Колос» (Бровари) — 24:25, 24:18.

Теніс

      Єдина представниця України в сотні кращих тенісисток планети — киянка Олена Бондаренко — в новому рейтингу Міжнародної тенісної асоціації (WTA) піднялася з 82-го на 69-те місце.

Хокей

      У НХЛ розпочалися перші виставкові матчі нового, післялокаутного, сезону. В одному з них «Торонто» за присутності 19 тисяч глядачів поступилося вдома «Оттаві» з рахунком 2:5, а одну з шайб у складі господарів закинув українець Олексій Понікаровський.