Біленька проти чорненької

07.09.2005
Біленька проти чорненької

      Кетрін Зета-Джонс і Шерон Стоун — це, здавалося б, актриси кардинально різного амплуа. Звісно, обидві — фігуристі красуні й розумниці, але при цьому білявка Шерон ще з часів «Основного інстинкту» відзначається насамперед сексуальністю «фатальної жінки», тоді як жагуча брюнетка Кетрін завдяки невинному виразу обличчя й «щенячому» погляду бачиться передусім у ролях вірних дружин і відданих подруг. Однак, як не дивно, саме ці такі несхожі кінозірки претендують на одну й ту саму роль, причому конкуренція між ними розгорілася неабияка.

      Річ у тім, що Стоун дуже хоче отримати головну роль у фільмі, де розповідатиметься про життєвий і творчий шлях легендарної актриси Лани Тернер, яка прославилася завдяки стрічці «Листоноша завжди дзвонить двічі». Відтак Шерон, яка була знайома з тепер уже покійною Ланою за життя, стверджує, що актриса не раз їй зізнавалася: єдина актриса, якій би вона довірила зіграти роль себе самої в біографічному фільмі, це Шерон Стоун і ніхто інший. А щоб остаточно переконати продюсерів у тому, що кращої кандидатури, ніж вона, на цю роль не знайти, зірка «Основного інстинкту» наводить «убивчий» аргумент: мовляв, лише вона зможе переконливо зіграти жінку, яка вісім разів виходила заміж за одного й того ж чоловіка. Хтозна, чому Шерон так вирішила, бо сама вона з колишнім чоловіком Філом Бронштейном навіть розмовляти зараз не хоче. До речі, актора на роль коханого Лани, гангстера Джоні Стомпанато, вже обрали: ця честь дісталася Кіану Рівзу.

      Що ж до головної героїні стрічки, то продюсери, схоже, дотримуються з цього приводу зовсім іншої думки, ніж пані Стоун. Їм здається, що на роль кіношної діви п'ятдесятих ідеально підходить дружина партнера Шерон по «Основному інстинкту» Майкла Дугласа — Кетрін Зета-Джонс. Сама валлійка, щоправда, спочатку досить прохолодно поставилася до пропозиції зіграти Лану Тернер. Але щойно дізналася, як мріє про цю роль Шерон Стоун , одразу погодилась (невже досі ревнує до Майкла?). Отже, останнє слово буде за режисером стрічки. Проблема в тому, що хто ним буде, й досі невідомо...