ХРОНІКА

01.09.2005
Баскетбол

      Жіноча збірна України не зуміла пробитися до фінального раунду чемпіонату Європи, що завтра стартує в Туреччині. Позавчора ввечері підопічні Марини Ткаченко поступилися полячкам в овертаймі з рахунком 61:64 (Хабарова, Мащенко (по 13) — Тшеснєвська (12)), дозволивши саме сусідкам стати останнім володарем путівки на Євро.

Футбол

      Півзахисник збірної Сербії і Чорногорії і «Шахтаря» Звонімир Вукич підписав контракт з англійським «Портсмутом», повідомляє офіційний сайт клубу (говорять про річну оренду). Румунський захисник чемпіонів України Космін Беркеуан також відданий в оренду російським «Крильям совєтов».

* * *

      Форвард збірної Англії Майкл Оуен, не прижившись у «Реалі», повертається в Англію. Але не в рідний «Ліверпуль», як очікувалося, а в «Ньюкасл», з яким він уклав чотирирічну угоду. Сума трансферу — трохи більше 15 млн. фунтів.

Гандбол

      Днями в Запоріжжі відбувся представницький міжнародний турнір серед жіночих команд — «Кубок Дніпра». Перемогу святкували чемпіонки України з «Мотора», які здолали БНТУ (Білорусь) — 34:23, «Кубань» (Краснодар, Росія) — 29:21, «Сілкотуб» (Румунія) — 30:20 і «Динамо» (Волгоград, Росія) — 33:21. Єдиної поразки господарки зазнали від угорського «Дебрецена» — 19:23.

      Готуються до старту в Лізі чемпіонів і чоловіки Запоріжжя. Десятиразовий чемпіон України — «ЗТР» — взяв участь у двох турнірах. У Польщі підопічні В'ячеслава Дідушенка посіли друге місце, зігравши з білоруським БГК (22:20) і місцевими командами — «Мідь» (31:22), «Шльонськ» (30:12), «Віве» (24:22), «Заглембе» (25:25), «Петрохемія» (21:24). Важче українцям довелося на «Євротурі» у Страсбурзі, де вони стали шостими, вигравши у французького «Шамбері» (29:27) і поступившись німецькому «Гуммерсбаху» (26:37) й французькому «Монпельє» (25:38).

Масовий спорт

      Сьогодні бере старт ініційована Мінмолодьспорту десятиденна всеукраїнська велоестафета «Єднаймо Україну в русі». Велопробіг проводиться в рамках Міжнародного року спорту і фізичного виховання і пролягає через 80 міст України, охоплюючи всі обласні центри. Фініш естафети відбудеться в День фізичної культури та спорту на столичному майдані Незалежності.

Паралімпізм

      На відкритому чемпіонаті Європи з легкої атлетики у фінському місті Еспоо збірна України посіла друге загальнокомандне місце, здобувши 29 медалей: 15 золотих, 6 срібних і 8 бронзових. Чемпіонами в останні дні стали Тетяна Якибчук (метання диска), Олександр Дрига (400 м), Олександр Іванюхін (800 м), а також естафета 4х100 м (Роман Павлик, Олександр Дрига, Євген Тихонов, Сергій Саковський). У змаганнях брали участь спортсмени 36 країн Європи й 11 — з інших континентів.