Андрій Шевченко: Міняти громадянство з мого боку було б дурістю

01.09.2005
Андрій Шевченко: Міняти громадянство з мого боку було б дурістю

      Незадовго до матчу між збірними України та Грузії журналісти отримали нагоду поспілкуватися з капітаном нашої команди безпосередньо в Києві. Андрій Шевченко, запізнившись на прес-конференцію більше ніж на годину, одразу ж налаштував представників преси на благодушний лад, продемонструвавши повну відсутність «зірковості». Розгорнувши звичайну на вигляд теку, яку тримав у руках, Шева явив публіці «Золоту ступню» — престижну премію Golden Foot, що її щороку вручають найкращому футболісту року за результатами опитування італійської «Гадзетта делло спорт» та World Champions Club. Нагороду й право поставити відбитки своїх ніг на «Променаді чемпіонів» у Монте-Карло, де вже залишили «сліди» такі футбольні зірки, як Джордж Бест, Луїджі Ріва, Джордж Веа та iн. Шевченко отримав напередодні. Але журналісти, помилувавшись сяючою ступнею, засипали Шеву запитаннями іншого штибу.

      Звісно, всіх цікавив матч із грузинами та участь у ньому Андрія. Тим паче що, як з'ясувалося у процесі розмови, у рекордно «мокрому» матчі серії А з «Асколі» капітан нашої збірної отримав травму голіностопу. Але Шевченко заспокоїв уболівальників: «Час іще є, і думаю, що зможу підготуватися до матчу з грузинами. Це для нас вирішальний, надзвичайно важливий матч. Як ви, так і ми дуже чекаємо цієї гри, тому що перемога принесе нам путівку у фінальну частину чемпіонату світу. Тому ми будемо намагатися досягти перемоги, аби одразу розв'язати це завдання». Якщо ж у Тбілісі справді вдасться здобути три очка, то, за словами українського форварда, у нашої збірної з'явиться можливість у наступних матчах випробувати інші моделі гри. Негативним і водночас позитивним моментом поєдинку в Грузії Андрій назвав порожні трибуни. Мовляв, складно грати без уболівальників, але, з іншого боку, оскільки поле і, відповідно, вболівальники — чужі, може, це для українців і на краще. Але одного вболівальника Шева таки сподівається побачити — Президента України Віктора Ющенка. Хоча з главою держави його радник із цього приводу не зустрічався, тому цілком припускає, що в Ющенка буде надто напружений графік, аби бути присутнім безпосередньо на стадіоні.

      На особисті запитання Шевченко відповідати не любить, але розповісти, чому хрещеним його сина Джордана буде Сільвіо Берлусконі, таки довелося. Виявляється, «бос» «Мілана» й за сумісництвом прем'єр-міністр Італії сам виявив таке бажання. Хреститимуть Джордана за католицьким обрядом, бо так Андрій ще до одруження домовився з дружиною, зате другу дитину подружжя Шевченків охрестить у православній церкві, де рано чи пізно планує й повінчатися.

      Ще Андрій запевнив, що в «Челсі» наразі переходити не збирається, не думає про місце капітана «Мілана», бо дуже хоче, аби на капітанський місток «червоно-чорних» швидше повернувся його друг Мальдіні, і в жодному разі не поміняє своє нинішнє громадянство на «більш комфортне». «Це було б дурістю з мого боку. Всі знають моє ставлення до України, тому громадянство міняти я не буду», — відрубав Шева.