Звірів не дратувати! А то вийдуть і дадуть...

30.08.2005

      Упродовж минулих вихідних відвідувачі Лондонського зоопарку могли поспостерігати за його не зовсім звичайними мешканцями. Восьмеро людей, які захотіли відчути себе тваринами і виставити свої кумедні звички напоказ усьому світу, поселилися у відкритому вольєрі, який раніше займали ведмеді. Як і решта ссавців, «гомо сапієнс» отримували їжу від працівників зоопарку, позували перед фотокамерами, валялися на землі та кривили пики.

      Цю «зграю» (особин віком до 30 років) відбирали з-поміж трьох десятків охочих взяти участь у такому експерименті. Як передає інтернет-агенція «Лента.ру», на добровольцях був мінімум одягу, а «цікаві» місця прикривалися фіговими листочками. Вони вважали, що «працюючи» в зоопарку людьми, духовно збагачувалися, адже спілкувалися «без нальоту цивілізації». Однак повної чистоти експеримент усе ж був позбавлений — на ніч ці «восьмеро сміливих» ходили додому. Бо спати по-ведмежому все ж не хотілося...

      Акція, яка отримала назву «Людський зоопарк», за задумом, мала оголити тваринну природу людини та її вплив на сучасну фауну. Цікаво, чи допомогло організаторам чи учасникам триденне сидіння голяком у зоопарку краще пізнати тваринний світ і повернутися обличчям до природи?