Колумб був би вражений

23.08.2005
Колумб був би вражений

Злі язики плещуть, що дефіле дівчат модного будинку Lingeria відбулося на замовлення паханів місцевої наркомафії. (Фото РЕЙТЕР.)

      Даремно дехто вважає, що в Колумбії є тільки наркомафія й кава. Воно, звісно, ніде правди діти — ці дві речі відіграють у житті південноамериканської країни найбільшу роль, бо перша Колумбією фактично править, а без другої у державному бюджеті були б самі дірки, адже наркобарони активно працюють над тим, щоб побільше з нього викачати.

      Однак наркотики й гіркий кофеїновий напій — це ще не все, чим може похвалитися (не обов'язково в позитивному сенсі) Колумбія перед туристами, які вряди-годи таки заїздять у небезпечну країну. В цьому наприкінці минулого тижня змогли на власні очі переконатися ті, хто приїхав на блискуче шоу моди у Медельїн (де, до речі, розташована «штаб-квартира» чи не найвідомішого у світі наркокартеля). Виявляється, колумбійські дизайнери розробляють чудові колекції, які оцінили не лише випадкові глядачі, а й досвідчені експерти з Європи та інших країн Америки. Прикро тільки, що талановиті молоді модельєри, які, без сумніву, мають велике майбутнє, швидше за все, довго на батьківщині не затримаються. І слідом за своїми попередниками, яких помітили за кордоном, гайнуть працювати куди-небудь до Нью-Йорка чи Токіо, в модні будинки з іменем і країни з нормальними умовами для праці. Хоча існування цілих модних будинків із непоганим асортиментом свідчить, що місцеві «лагерфельди» можуть «обшивати» й місцевих панночок. Були б у тих гроші. А вони, судячи з усього, є...