ХРОНІКА

23.08.2005

Футбол

      Учора до Києва для ознайомлення із станом справ у «Динамо» прибув німецький фахівець Отмар Хітцфельд, який є одним з кандидатів на посаду головного тренера віце-чемпіонів України.

* * *

      Молодий нападаючий Володимир Прийомов поповнив лави донецького «Металурга». Перед цим українець виступав за дублюючий склад російського «Сатурна», де відзначився чотири рази у 17 матчах.

* * *

      Син знаменитого в минулому футболіста київського «Динамо» і збірної СРСР, а нині головного тренера підмосковних «Хімок» Павла Яковенка — Олександр — дебютував у вищому дивізіоні Бельгії. Він провів на полі 30 хвилин у складі «Льєрса». Його команда поступилася «Беверену» — 1:4.

Хокей

      Київський «Сокіл» провів перший із двох контрольних матчів із новачком вищої ліги чемпіонату Росії — ХК «Димитров». Підопічні Олександра Сеуканда виграли в Підмосков'ї з рахунком 2:1 завдяки влучним кидкам захисника Полковникова й нападаючого Матвійчука.

Хокей на траві

      У столиці Ірландії — Дубліні — завершився розіграш Кубка європейських націй серед жіночих команд. Збірна України у своєму четвертому матчі на турнірі здобула першу перемогу, здолавши француженок з рахунком 2:1 (Васькова, Саленко). Але у двобої за п'яте місце, яке надавало право виступити на Кубку світу, підопічні Тетяни Жук поступилися господаркам — 1:4. Головний приз змагань здобули хокеїстки Голландії, котрі у фіналі були сильнішими за німкень — 2:1.

Легка атлетика

      П'ятиразовий чемпіон Європи — українець Сергій Лебідь — в італійському Рієті ви- грав крос на 8,5 км, випередивши на фініші кенійця Ропа.

Теніс

      Росіянка Марія Шарапова вчора вперше очолила рейтинг жіночої тенісної асоціації. Юна красуня обскакала американку Ліндсей Девенпорт. До елітної сотні входить лише одна представниця України — киянка Олена Бондаренко (80-те місце).

Волейбол

      Антоніна Кривобогова, 18-річна нападаюча чемпіона України — черкаського «Круга», підписала трирічний контракт із найсильнішою командою Франції — «Расинг Канн». Юна українка стала одноклубницею ліберо нашої збірної Олександри Фоміної.