Що й потрібно було довести

23.08.2005

      Украй невдало проведений перший відбірковий турнір до чемпіонату Старого Світу змусив українських дівчат продовжувати боротьбу за єдину путівку до Туреччини у черговій кваліфікації. Доволі складна схема відбору передбачає два кола. Перше з них підопічні Марини Ткаченко подолали позавчора, обігравши в останньому матчі групи С збірну Хорватії.

      Перед цим нашим дівчатам довелося докласти максимальних зусиль у п'ятницю, аби здолати опір команди Ізраїлю, яка також претендувала на вихід до наступного раунду. Українки, попри чудові дії Інни Єгорової й Олександри Горбунової, програли першу половину зустрічi у напівпорожньому «Меридіані» з рахунком 38:40. На жаль, подивитися на кращих баскетболісток країни прийшло лише близько двох сотень уболівальників. По перерві у нервовій боротьбі «синьо-жовті» проявили характер, відірвалися від суперниць і зрештою зуміли довести поєдинок до перемоги. Вирішальними стали набрані поспіль 9 пунктів Наталки Відринської. Але того ж дня хорватки обіграли болгарок, і збірній України треба було ще раз довести свою перевагу над суперницями.

      У неділю наші дівчата зібралися й просто декласували команду Хорватії — «плюс 34». Причому, на радість тренерів, чудово проявили себе ті, хто вийшов на заміну лідерам збірної. Особливо вирізнялися Марина Хабарова та Ольга Шляхова.

      Впевнено посівши перше місце у своєму квартеті, Україна, проте, ще не гарантувала собі виступ на вересневому Євро-2005. З 28 по 30 серпня вже на місці майбутнього чемпіонату континенту — в Ізмірі — підопічні Марини Ткаченко воюватимуть за єдину путівку до фінальної частини з колективами Польщі й Словаччини.

      Головний тренер нашої збірної заявила, що шанси у трьох суперників рівні. За її словами, українки в дні, що залишилися, намагатимуться краще відточити дії як у захисті, так і в нападі, — працювати є над чим. Ткаченко з радістю зазначила, що резерв основної п'ятірки її не розчарував, дівчатам хіба що трохи бракувало зіграності. Та й утома давала про себе знати, адже було зіграно шість матчів з перельотами протягом короткого часового інтервалу.

      Молода зірка Олександра Горбунова повідомила, що атмосфера в команді панує чудова, а питання з її переходом із запорізької «Козачки» до угорського «Шопрону» вже владналося.

 

ТАБЛО

      Два останні тури відбіркового турніру в групі С: Україна — Ізраїль — 81:66 (Горбунова (22), Відринська (19), Крикуненко (17) — Коен (14)), Хорватія — Болгарія — 91:64, Україна — Хорватія — 97:63 (Хабарова (15), Горбунова (12) — Єлавич (19), Стампалія (17)), Ізраїль — Болгарія — 75:71.

 

Підсумкова таблиця групи С:

            І     В     П     М     О

1. Україна  6     5     1     493-392     11

2. Хорватія 6     3     3     449-475     9

3. Ізраїль  6     2     4     421-443     8

4. Болгарія 6     2     4     416-469     8