ХРОНІКА

17.08.2005

Футбол

      Крім німецького фахівця Отмара Хітцфельда, з яким президент «Динамо» Ігор Суркіс провів переговори стосовно можливості очолити київську команду, керівництво віце-чемпіонів України розглядає й інші кандидатури. Такими персонами є француз Поль Ле Гуен (колишній наставник «Ліона», за даними сайту «Обком», прибув до Києва), аргентинець Ектор Купер (екс-«Валенсія» й «Інтер»), іспанець Хав'єр Клементе. Румунські ЗМІ повідомляють, що «Динамо» зверталося й до Георге Хаджи.

* * *

      У благодійному матчі в Будапешті мадридський «Реал» обіграв збірну Угорщини з рахунком — 3:1 (Зідан, Роналдо, Оуен — Кенеши (пен.)). Зібрані від зустрічі кошти підуть на допомогу хворому Ференцу Пушкашу, який у 50—60-ті роки став легендою іспанського гранда.

* * *

      Захисник збірної Греції Троянос Деллас, який нині виступає за італійську «Рому», веде переговори з московським «Спартаком».

Футзал

      Чемпіон України донецький «Шахтар» провів три контрольнi поєдинки в Росії. Базова команда збірної України поступилася клубам суперліги «Норильському нікелю» (3:7) і «Спартаку» зі Щолкова (2:3) й розбила московський «Спартак» (8:2).

Хокей на траві

      В ірландському Дубліні триває розіграш Кубка європейських націй. У своєму другому матчі жіноча збірна України програла команді Німеччини, і знову з рахунком — 0:4. Підопічні Тетяни Жук втратили шанси пробитися до півфiналу, але сподіваються посісти місце серед шести кращих команд, що надасть їм право виступити на Кубку світу.

«Формула-1»

      Бразильський гонщик Рубенс Баррікелло, який упродовж п'яти років перебування в команді «Феррарі» допоміг «Скудерії» виграти п'ять Кубків конструкторів і належним чином допомагав Міхаелю Шумахеру, з нового сезону їздитиме в іншій «стайні» — «БАР-Хонда». Деталі довгострокового контракту, підписаного вчора, прес-служба БАРу не уточнює.

      Баррікелло дебютував у «королівських перегонах» у 1993 році, виступав, крім «Феррарі», за команди «Стюарт» і «Джордан», взяв участь у 212 «Гран-прі», виграв загалом дев'ять етапів, а на п'єдестал піднімався 61 раз.

Втрати

      Учора вранці на 78-му році життя помер видатний баскетбольний фахівець Олександр Гомельський. Російський тренер став легендарним, двічі привівши збірну СРСР до золотих медалей Олімпійських ігор, перемог на чемпіонатах світу й Європи. Під його керівництвом московський ЦСКА домінував на теренах СРСР. Останніми роками Гомельський обіймав пост президента рідного для нього армійського клубу.