За справу береться Іван Подушкін:

12.08.2005
За справу береться Іван Подушкін:

Дмитро Харатьян.

      Ще одним «оекраненим» героєм бестселерів Дарії Донцової стане Іван Подушкін: режисер Андрій Мармонов розпочав зйомки 15-серійного фільму «Іван Подушкін. Джентльмен розшуку». Автори проекту «Студії «1+1» та росiйського каналу СТС планують зафільмувати романи «Букет прекрасних дам», «Діамант каламутної води» та «Інстинкт Баби Яги».

      Отже, тепер донцовська компанія на ТБ буде представлена в повному складі. Маємо кілька сезонів «Даші Васильєвої», «Євлампії Романової», «Віоли Тараканової», а тепер ось до прекрасних дам, що полюбляють розплутувати складні злочини і відповідати на запитання «хто винен?», приєднається ще й соратник чоловічої статі.

      Щоправда, і в цій історії спочатку теж була жінка — мільйонерка Елеонора (Тетяна Васильєва). Одного разу на очах Івана Подушкіна авто збиває онуку Елеонори. А оскільки Подушкін — не лише мужчина у розквіті сил, поет, холостяк, толкієніст, але й особистий секретар мільйонерки, то саме йому й доводиться розбиратися з цією прикрою історією. Річ у тім, що Нора — велика шанувальниця детективів, а надто — історій про Ніро Вульфа. І оскільки самій їй бігати за маршрутами злочинців якось не личить — ці шляхи змушений долати Іван Подушкін. Приємного мало, але що поробиш, коли роботодавець наполягає. Хоча несподівано і самому Подушкіну починає подобатися робота, на яку його «підписує» Нора. А що, зате не нудно: за сценарієм героєві Харатьяна доведеться і в бандитському полоні побувати, і в жіночий одяг перевдягатися, і в замурованому бункері подумати над своїм життям-буттям... До речі, сам актор до цієї роботи ставиться надзвичайно серйозно і навіть сам читав книжки Донцової («Я виявив професійну цікавість, — зауважив Дмитро. — У книжках Донцової мене приваблюють людські взаємини. Не скажу, що твори письменниці мені не сподобалися, це свого роду чудова література, отакий треш для домогосподарок»).

      Разом із Харатьяном у «Івані Подушкіні» знімаються також Юлія Рутберг, Валерій Гаркалін та інші відомі актори. Зйомки серіалу проходитимуть в Одесі.

      До слова, найближчим часом до України Дмитру Харатьяну доведеться приїздити не лише для того, щоб вжитися в образ Подушкіна і на знімальному майданчику виконати всі настанови пана Мармонова. Як відомо, актор має ще один паралельний проект — знімається в Оксани Байрак у фільмі «Аврора, або Що снилося сплячій красуні». Ця стрічка, в якій бере участь  і всесвітньо відомий Ерік Робертс, народжуватиметься у Києві, Дніпропетровську та США.  Також у планах актора — проект «Росiйськi любовнi трикутники ХХ столiття» художника і продюсера Павла Каплєвича, де Харатьян зіграє убивцю Кірова.