ХРОНІКА

12.08.2005

Баскетбол

      Жіноча збірна України програла свій другий матч в останньому відбірковому турнірі чемпіонату Європи-2005. Після домашньої перемоги над болгарками підопічні Марини Ткаченко відбули у виїзне турне по країнах трьох суперниць і вже на його початку поступилися команді Ізраїлю — 67:69. Усе вирішили два стартові періоди, коли наші дівчата довго не могли увійти в гру (13:17, 20:24). Після великої перерви «синьо-жовті» відігралися, однак спасували на останніх секундах. Суперники загалом були рівними, а успіх господаркам забезпечило краще виконання 3-очкових кидків. Найкращою в складі збірної України була молода Олександра Горбунова — 16 очок + 7 підборів + 3 передачі. В активі Наталі Видринської — 14 очок.

      В іншому матчі групи С збірна Болгарії переграла хорваток — 89:69. Тепер в усіх чотирьох команд по 3 очки.

Футбол

      За повідомленням британських ЗМІ, клуб Романа Абрамовича — «Челсі» — зробив чергову спробу переманити з «Мілана» українця Андрія Шевченка. При тому, що на столі президента «россо-нері» Андреа Галліані лежить пропозиція про купівлю нападника за 82,5 млн. євро, а віце-чемпіони Італії відповідають відмовами, лондонці вирішили діяти через самого футболіста. Шеві обіцяють річну зарплатню в 10,5 млн. євро, що вдвічі більше, ніж він отримує в «Мілані».

* * *

      Росія. Прем'єр-ліга. Перенесений матч 21-го туру: «Торпедо» — ЦСКА — 0:2 (Гусєв, 12; Олич, 54). Українець Кормильцев відіграв за господарів усі 90 хв.

      Лідери: «Локомотив» — 44 (21), ЦСКА, «Зеніт» — 36 (20), «Рубін» — 32 (19)...

Теніс

      На представницькому турнірі серії WTA в Лос-Анджелесі JPMorgan Chase Open продовжує успішні виступи українка Катерина Бондаренко. Позавчора в матчі другого раунду наша співвітчизниця обіграла Жень Джі з Китаю — 4:6, 7:5, 6:0.

Гандбол

      Юніорська збірна України (вік дівчат до 20 років) закінчила виступ у другому груповому раунді чемпіонату Європи, який проходить у Чехії, на останньому місці у своїй «шістці». Позавчора підопічні Сергія Польського «влетіли» іншим аутсайдеркам — японкам — 19:24 і тепер боротимуться лише за 11-ту підсумкову сходинку.