НОВИНИ ПЛЮС

12.08.2005

Суд та дiло

      Закрито  адміністративну справу, порушену проти заступника Чортківської районної держадміністрації (Тернопілля) Івана Обліжка. Як «УМ» повідомляла, працівники ДАІ звинуватили пана Обліжка у керуванні автомобілем у нетверезому стані, злісній непокорі та хуліганстві, вони стверджували, що для того, аби відвезти п'яного чиновника на медекспертизу, довелося застосувати гумові кийки та наручники. Втім, розглянувши матеріали Державтоінспекції, районний суд  постановив закрити справу за відсутністю в діях Івана Обліжка адміністративного правопорушення, передає УНІАН. Це рішення остаточне й не підлягає оскарженню. Перед цим аналогічне рішення виніс Тернопільський апеляційний суд — у документі зазначено, що працівники ДАІ перевищили свої повноваження, примусово направивши чиновника на медогляд. За словами голови Чортківського району Олександра Стадника, тепер Обліжок однозначно залишиться на своїй посаді.

Щоб пам'ятали

      У Тернополі почали збір коштів на пам'ятник В'ячеславу Чорноволу, інформує УНІАН. Скульптуру заплановано встановити у центрі міста, позаяк на вулиці Пушкіна, яку нещодавно перейменували на вулицю Чорновола, вже є один пам'ятник — Пушкіну. Пам'ятник Чорноволу розроблятиме скульптор Олесь Маляр.

Українські танки

      Україна продовжить модернізацію вітчизняного танка Т-64 на бойову машину «Булат», яку використовуватиме для потреб своєї армії. Про це повідомив генеральний конструктор, керівник Харківського КБ ім.Морозова Михайло Борисюк. Міноборони України з Харкова вже відправлено 17 машин, а загалом планується виготовити для потреб нашої армії 30 «Булатів».

Харчі

      Україна зняла заборону на ввезення птиці з європейської частини Росії, повідомив учора начальник Департаменту  ветеринарної медицини Петро Вербицький. Він вважає, що епізоотична ситуація на території Росії та Казахстану, які потерпали від пташиного грипу, перебуває під контролем.

Кадри «Аль-Каїди»

      Серед десяти чоловік, затриманих у Лондоні за підозрою у зв'язках з терористами, є і громадянин Йорданії Омар Махмуд абу Омар, більш відомий як Абу Катада, повідомляє MIGnews. Абу Катада вважається одним із перших осіб «Аль-Каїди» — терористичної організації, яка зізналася у вчиненні повітряної атаки на Нью-Йорк 11 вересня 2001 року.

Немирний атом

      Пакистан повідомив про успішне випробування крилатої ракети, здатної нести ядерні боєголовки на відстань до 500 метрів, повідомляє Бі-Бі-Сі. В ядерному змаганні з Індією, котра має кошти для купівлі озброєнь по всьому світу, Ісламабад намагається витримувати іншу стратегію — вдосконалення наявних ракет та носіїв, сказав Бі-Бі-Сі міністр інформації Пакистану Шейх Рашид Ахмед.

Скандал між Варшавою та Москвою

      Позавчора в Москві було побито ще одного польського дипломата — вiдтак другий секретар амбасади перебуває у Боткінській лікарні. Перший подібний інцидент стався 7 серпня. Учора, повідомляє «Ехо Москви», посол Польщі вручив ноту протесту МЗС Росії. Варшава вбачає у двох інцидентах політичний підтекст, а не звичайне хуліганство, як те хочуть довести правоохоронні органи російської столиці.

      А в російському інтернеті вже з'явився сумний анекдот з цього приводу: «МЗС Росії висловив глибокий жаль у зв'язку з побиттям польського дипломата. «Спершу ми хотіли побити трьох дипломатів, але, НА ЖАЛЬ, двом іншим вдалося втекти», — йдеться в заявi МЗС».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>