ХРОНІКА

05.08.2005

Шахи

      У 5-му турі командного чемпіонату Європи, що триває у Швеції, наші співвітчизники продовжили переможні серії. Чоловіча збірна обіграла німців — 3:1 (по очку в загальну скарбничку принесли Павло Ельянов і Сергій Карякін, нічиїми обмежилися Василь Іванчук та Олександр Мойсеєнко), а жінки розібралися з голландками — 2,5:1,5 (Наталя Жукова на першій дошці програла, Катерина Лагно й Тетяна Василевич — виграли, Інна Гапоненко зіграла внічию).

      У загальному заліку ситуація така. Чоловіки: 1. Ізраїль — 9 загальних очок (2 за перемогу команди, 1 — за нічию, 0 — програш) і 14 очок, набраних у всіх партіях; 2. Франція — 9 (13); 3. Україна — 8 (14,5)... Жінки: 1. Польща — 9 (13); 2. Росія — 8 (14); 3. Румунія — 8 (13,5); 4. Болгарія — 7 (13,5); 5. Грузія — 7 (12); 6. Україна — 7 (11,5)...

Бокс

      Позавчора промоутери Володимира Кличка оголосили про дату й місце проведення наступного бою українця. З нігерійським боксером Семюелем Пітером Кличко-молодший зустрінеться 24 вересня в ринзі американського міста Атлантик-Сіті. Переможець цього поєдинку стане офіційним претендентом на здобуття титулу чемпіона IBF (із Крісом Бірдом) та WBО (з Лаймоном Брюстером).

Футбол

      Донецький «Металург» отримав підкріплення від сусідів-гірників в особі лівого захисника Даніеля Флорі. Не виключено, що в команді Олександра Севідова з’явиться ще один румун із «Шахтаря», виставлений на трансфер, — Космін Беркеуан. Принаймні «помаранчево-чорні» кількома днями раніше відмовилися віддавати Беркеуана та ще одного його співвітчизника — Флавіуса Стойкана — в оренду бухарестському «Динамо», не вдовольнившись фінансовою пропозицією віце-чемпіонів Румунії.

* * *

      Андрій Шевченко уже цілком відійшов після нової операції на вилиці. Учора разом із новим партнером по «Мілану» — чехом Мареком Янкуловськи — мав приєднатися до тренувального процесу команди. «Россо-нері» якраз повернулися додому з турне по США, де в останньому спарингу зіграли внічию з «Челсі» — 1:1.

* * *

      Італійський апеляційний суд скасував рішення федерації футболу, яка раніше заборонила «Мессіні» виступати у серії А через поганий фінансовий стан клубу. Іншим рішенням суду була відхилена апеляція «Торино» з того ж приводу, тож «бики» опускаються в третій дивізіон — С1.

Волейбол

      Чемпіон України — харківський «Локомотив» — продовжує втрачати гравців. 25-річний Володимир Татаринцев, лідер команди, у новому сезоні гратиме в Італії, у клубі «Тонно Калліпо Вібо Валентино».

Баскетбол

      Клуб НБА «Маямі хіт» підписав новий 5-річний контракт із найкращим центровим НБА Шакілом О’Нілом. За цей період, проведений у флоридському клубі, Шак одержить 100 мільйонів доларів.