Розбите серце Петри

26.07.2005
Розбите серце Петри

Петра Нємцова.

      26-й день народження нещодавно відствяткувала чеська супермодель Петра Нємцова. Власне, свої уродини вона тепер може святкувати двічі на рік: у той день, коли з'явилася на світ, та коли дивом урятувалася від руйнівного цунамі під час відпочинку в Південно-Східній Азії. Минулорічний грудень Петра згадуватиме як найбільший жах свого життя. На відпочинок у Таїланд вона їхала разом із бойфрендом — фотографом Саймоном Етлі. Це романтичне Різдво, на яке пара насилу викроїла вільний тиждень у своєму щільному графіку, мало незабаром закінчитися весіллям. На пальці Петра вже носила обручку і от-от мала вдягнути ще й білу фату. Утім додому бідолашна наречена повернулася сама — її коханий загинув під час стихії. Та й сама Петра мусила довго відходити від пережитого шоку і травм: у дівчини були переломані кістки тазу, пошкоджені внутрішні органи. Вона цілком могла розділити долю Саймона, якби не вчепилася за верхівку пальми, куди її викинула хвиля, і не провисіла на дереві вісім годин.

      Але той страшний випадок став переломним у її житті. Модель нарешті зрозуміла: сьогодні ти королева подіуму, а завтра... Тому Нємцова повернеться в модельний бізнес уже в зовсім іншому амплуа — не просто як дівчина, що «загрібає» шалені гонорари. Вона прагне заробити їх із розумом, а витрачати не так на дорогущі шмотки, красиві автомобілі та шикарні особняки, як допомагати людям. Власне, подальша кар'єра Петри на подіумі через складні травми взагалі була під питанням. Одначе під спалахами фотокамер вона таки з'явиться, щоправда, тепер ретельніше і прискіпливіше добиратиме пропозиції. Головне, щоб від цих пропозицій була користь для її щойно відкритого благодійного фонду «Щасливі серця». «Я обов'язково повернуся в модельний бізнес, але тепер це буде абсолютно інакше сприйматися в моєму житті, — розповіла Петра в інтерв'ю «Дейлі Ньюс». — Тепер у кожному моєму виході на подіум буде сенс і вагома причина».

      Фонд, створений Нємцовою, збиратиме кошти для будівництва шкіл і пансіонатів для дітей-сиріт, які втратили своїх близьких під час катастрофічного цунамі. «Найстрашніший мій спогад про дні після трагедії — це порожній погляд маленьких дітей, — каже зіркова чешка. — Погляд страху і беззахисності. Я хочу допомогти їм пережити це».