ХРОНІКА

08.07.2005

Футбол

      Гравці київського «Динамо» Сергій Корніленко і Руслан Бідненко, які перебували у «Дніпрі» в «оренді», стали повноцінними футболістами дніпропетровського клубу. Білорус підписав угоду на 3 роки, а кандидат до збірної України — на 2,5. До Києва з Дніпропетровська, скоріше за все, переїде Руслан Ротань, котрий провів з динамівцями збір у Ялті.

* * *

      Контрольні матчі: «Івердон» (Швейцарія) — «Шахтар» — 0:0, «Іллічівець» — «Волинь» — 5:2 (Грибанов, Гай–2, Закарлюка (пен.), Кривошеєнко — Бута (пен.), Панас), «Металург» (Д) — «Сталь» — 2:0 (Деметрадзе, Полянський), «Карпати» — «Оболонь» — 1:0.

Баскетбол

      Молодіжна збірна України (U-20) на чемпіонаті Європи серед дівчат у чеському Брно втратила шанси пробитися до півфіналу. У другому матчі чвертьфінального раунду українки поступилися команді Франції лише одним очком — 82:83 (Горбунова (34 + 8 підборів), Зарицька (15)).

Стрільба

      На юніорському чемпіонаті Європи, що триває у Сербії і Чорногорії, українці завоювали дві медалі. У Белграді Дарія Шитко здобула «срібло» у стрільбі з гвинтівки на 50 м. Дівчина з Херсона набрала однакову кількість балів з ізраїльтянкою Штернберг, але поступилася їй за додатковим показником. У стрільбі з пістолета українська команда юніорів (Бідняк, Смільняний, Зайцев) виграла бронзові нагороди.

Олімпізм

      Як відомо, позавчора у Сінгапурі виконком МОКу столицею XXX Олімпійських ігор 2012 року проголосив столицю Великої Британії — Лондон. Стали відомі подробиці голосування, а саме — як розподілялися голоси в чотирьох турах процедури. У першому Лондон набрав 22 голоси, Париж — 21, Мадрид — 20, Нью-Йорк — 19, Москва — 15. У другому: Лондон — 27, Париж — 25, Мадрид — 32, Нью-Йорк — 16. У третьому: Лондон — 39, Париж — 33, Мадрид — 31. І в останньому Лондону віддали свої голоси 54 особи, Парижу — 50.