Панова пропала

25.06.2005
Панова пропала

Олена Бондаренко.

      Кількість українок на Уїмблдоні таки переходить у якість: 20-річна киянка Олена Бондаренко пробилася до третього кола найпрестижнішого турніру на трав’яному покритті. У четвер перша ракетка України і 90-та світу переграла досвідчену росіянку Тетяну Панову з рахунком 6:3, 2:6, 6:3. Це найбільше досягнення Олени на турнірах серії «Великого шолома». Минулого року в третьому раунді Уїмблдону зупинилася наша Тетяна Перебийніс, а чи зможе подолати такий бар’єр Бондаренко, покаже її наступний матч зі знаною тенісисткою з Франції Наталі Деші, 16-ю «сіяною».

      Близькою до того, аби приєднатися до співвітчизниці, була Юлія Вакуленко. Поєдинок кримчанки з 30-річною француженкою Марі Пірс тривав 2 години 25 хвилин і став наразі найдовшим матчем у жіночому одиночному розряді Уїблдону-2005. Українка мала чотири матч-боли, але досвідчена Марі, фіналістка цьогорічного відкритого чемпіонату Франції, «сіяна» в Лондоні під 12-м номером, змогла їх відіграти і наприкінці зустрічі таки схилила шальки терезів на свою користь — 4:6, 7:6 (9:7), 9:7.

      В інших позавчорашніх матчах сталося кілька несподіванок. Чемпіон «Ролан Гарроса», 19-річний іспанець Надаль (4-та ракетка турніру), у чотирьох партіях поступився Мюллеру з Люксембургу, а улюбленець місцевої публіки — англієць Хенман (6-й номер «посіву») — програв росіянину Турсунову в затяжному 5-сетовому протистоянні з рахунком 6:8 у вирішальній партії. Зате переміг інший представник Британії — Мюррей, 14-го «сіяного» чеха Степанека. Чешці Пешке поступилася росіянка Звонарьова (11).

      У другому колі змагань пар донеччанка Юлія Бейгельзімер з італійкою Дзанетті «без варіантів» поступилися 11-му дуету турніру — австралійцям Стюарт і Стосур — 1:6, 1:6. А вчора Тетяна Перебийнiс у дуетi з росiянкою Жуковою поступилася командi Луа/Стрикова (Францiя/Чехiя) — 6:3, 4:6, 5:7.