ХРОНІКА

18.06.2005

Футбол

      Кубок конфедерацiй-2005. Група В: Японія — Мексика — 1:2 (Янагісава, 12 — Зінья, 39; Фонсека, 64), Бразилія — Греція — 3:0 (Адріано, 41; Робіньйо, 46; Жуніньйо Пернамбукану, 81).

Теніс

      Двоє українок пробилися до останнього раунду кваліфікації Уїмблдонського турніру. Позавчора Юлія Вакуленко обіграла болгарку Цвітану Піронкову — 6:3, 6:3, Катерина Бондаренко, переможниця минулорічного Уїмблдону серед юніорок, — представницю Пуерто-Ріко Вільмарі Кастелві — 7:5, 6:2. На жаль, припинили боротьбу 16-річна Вікторія Кутузова (програш американці Джеймі Джексон — 5:7, 2:6) та Сергій Стаховський (його здолав фінський тенісист Туомас Кетола — 4:6, 4:6, 6:3, 2:6).

      Тим часом жереб уже визначив суперниць для трьох наших дівчат, які стали учасницями основної сітки без відбіркових матчів: Олена Бондаренко у першому колі спробує позмагатися з 18-м номером «посіву» Татьяною Головін із Франції, Юліана Федак зустрінеться з аргентинкою Гізелою Дулко, а Тетяні Перебийніс дісталася одна з переможниць кваліфікації.

      Напередодні у кваліфікації пар склав зброю дует Федак/Остерло (Україга/США), поступившись білорускам Якимовій і Пучек — 1:6, 2:6.

Шахи

      Українка Катерина Лагно продовжила безпрограшну серію на жіночому чемпіонаті Європи в Кишиневі до шести партій. Позавчора в 6-му турі вона, граючи білими, поділила очко з росіянкою Надією Косинцевою (напередодні, нагадаємо, вигравши в іншої Косинцевої, Тетяни). Лагно — перша в групі лідерок, що мають в активі по 5 очок.

Хокей

      Легендарний Уейн Гретцьки працюватиме зі збірної Канади на Олімпійських іграх 2006 року в Турині. Він заявив, що повертається до національної команди як генеральний менеджер і сподівається на повторення успіху трирічної давнини, коли канадська збірна вперше за півстоліття здобула під його керівництвом олімпійське золото в Солт-Лейк-Сіті. Гретцьки зазначив, що керуватиме «кленовими» незалежно від того, чи гратимуть у команді хокеїсти НХЛ, яка зараз простоює через локаут.