Мама Мія!

16.06.2005
Мама Мія!

Мія Сент-Джон у вигляді моделі...

      Як стати відомим на весь світ спортсменом, не вигравши жодних титулів? Скажемо одразу: дівчатам таке вдається простіше, ніж хлопцям. А розлогу відповідь на зазначене питання вам може дати, скажімо, тенісистка Анна Курникова: російська секс-ракетка не була переможницею жодного турніру, а багато грошей і слави зажила передусім завдяки вмінню крутити сідницями перед фото- й телекамерами та крутити романи із зірковими кавалерами.

      Шляхом Курникової йшла й американська боксерка Мія Сент-Джон, чиє справжнє прізвище — Розалес. Довго йшла. Смаглява каліфорнійка, якій у цьому місяці виповниться вже 38, «брала» шанувальників також зйомками в журналі «Плейбой», а от жодного чемпіонського поясу здобути не могла. І ось нарешті: секс-«рукавичка» таки стала чемпіонкою світу за версією IFBA.

      Зауважмо, що пані Сент-Джон і без титулів вважалася однією з найвідоміших персон у жіночому боксі — все завдяки еротичним фотосесіям. Струнку фігуру для «Плейбоя» Мія «виплекала», займаючись спокійнішими видами спорту, проте у єдиноборства палку брюнетку тягнуло постійно: скажімо, ще в студентські роки дівчина могла похвалитися чорним поясом із таеквондо.

...і в чемпіонському бою на рингу.

      Півтора року тому Мія вже було оголосила про завершення спортивної кар'єри і збиралася зосередитися на модельних справах, але... Щось не відпускало. Можливо, легендарний промоутер Дон Кінг, з яким Сент-Джон уклала угоду ще наприкінці 1990-х. Авжеж, є в активі Мії й електронна гра «Соні плейстейшн», зроблена за її подобою (на екрані боксує сексуальна дівчина в образі Сент-Джон), однак хотілося нарешті виграти щось суттєве насправді. І ось минулої неділі «Крихітка за мільйон доларів» таки підсумувала 8-річну боксерську кар'єру чемпіонським успіхом. У поєдинку проти співвітчизниці Ліз Дрю обійшлося без нокаутів, але всі судді віддали перевагу Мії.

      Тепер, мабуть, можна і до «Плейбоя» повертатися. Хай лише синці зійдуть...