Берлусконі — на мило!

15.06.2005
Берлусконі — на мило!

Cильвiо Берлусконi.

      Заклик «Суддю — на мило!» знають усі, а от гасло «Прем'єра — на мило!» чомусь досі не прижилося. Хоча, здавалося б, чим емоції розлючених несправедливим, на їхній погляд, ставленням арбітра до улюбленої команди футбольних фанатів відрізняються від почуттів обурених діяльністю політичного керівництва держави опозиціонерів? Та не виключено, що й несимпатичних у політичному плані діячів опоненти незабаром посилатимуть «на мило». Принаймні прецедент уже є — з італійського прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі в буквальному сенсі вже видобули миючий засіб.

      Принаймні так стверджує художник Джанні Мотті, який представив у Швейцарії незвичайний експонат — шматок мила, зроблений із жиру італійського можновладця. За словами митця, «напівфабрикат» був добутий у Берлусконі під час пластичної операції. Не дивно, що саме це незвичайне мило стало одним із центральних експонатів виставки, яка проходить цими днями в місті Базель. До речі, як повідомляє «Ананова», помитися «прем'єрським» милом може кожен охочий, тільки спершу доведеться викласти за миючий засіб не багато не мало — 20 тисяч доларів.

      Як запевняє 47-річний Мотті, жир синьйора Берлусконі дістався йому від співробітника елітної клініки пластичної хірургії в швейцарському місті Лугано, де прем'єр Італії робив підтяжку обличчя й ліпосакцію (відкачку жиру). «Жир був желеподібним і дуже бридко тхнув», — кривлячись, розповідає Джанні. І пояснює, що своїм витвором (а мило з Берлусконі — це саме витвір мистецтва) під назвою «Чисті руки» хотів висловити протест проти корупції й мафії в Італії, а також особисту думку щодо політики Берлусконі.