Щастя не в грошах, а в їх кількості...

14.06.2005
Щастя не в грошах, а в їх кількості...

Мадонна-Есфір презентує свою нову книжку. (РЕЙТЕР.)

      Виявляється, щастя не в грошах. Якщо ви в цьому сумніваєтеся, спитайте в Мадонни — вона вам популярно розкаже чому. Точніше, вже розказала — саме про це йдеться у новій (п'ятій і заключній у цій серії) дитячій книжечці поп-королеви з дивною назвою Lotsa de Casha (дехто перекладає як «Лоца-капшук», хоча, швидше, вже підходить «Лоца Готівковий»). Розповідається у цій історії про найбагатшого у світі, але дуже нещасливого чоловіка, який втрачає все своє добро, зате знаходить друга.

      Як повідомляє газета «Нью-Йорк таймс», на вечірці, присвяченій виходу нової книжки, автограф авторки на виданні коштував 75 доларів. Не обурюйтесь, Мадонні не важко розписатися — вона навмисне встановила таку «таксу», аби здати ці гроші у фонд захисту дітей ЮНІСЕФ. До речі, в Росії переклад чергової оповідки співачки-казкарки вийде вже 16 серпня, а от наші видавці поки що мовчать з приводу своїх планів стосовно цього потенційного бестселера. І даремно, адже всі дитячі книги Мадонни — «Англійські троянди», «Яблука містера Пібоді», «Яків і семеро розбійників» та «Пригоди Абді» — вже давно стали у світових книгарнях одним із найпопулярніших «товарів». На даний момент ці казки видані у 110 країнах, перекладені 40 мовами й розійшлися загальним тиражем близько двох мільйонів примірників.

      Але самою лише письменницькою творчістю знаменита співачка не обмежується. Захоплення Мадонни містичним вченням Каббали анітрохи не зменшилося, а навпаки, з кожним днем посилюється. Окрім того, що сама є палкою каббалісткою, поп-зірка дбає ще й про своїх братів та сестер по вірі. Недавно Мадонна придбала за півтора мільйони фунтів (більше 2,5 мільйона доларів) п'ятиповерховий будинок епохи короля Георга в центрі Лондона і тепер планує зробити там готель для послідовників учення Каббали. Це вже друга «нерухома» благодійність зірки: раніше вона вже подарувала лондонському «відділенню» «своєї» релігійної організації будинок під офіс вартістю 3,5 мільйона фунтів. Зрештою, чому б і ні, адже на брак грошей співачка не скаржиться.  Тим паче що зовсім недавно одна відома парфумерна фірма виписала їй чек на кругленьку суму в 10 мільйонів доларів тільки за право поставити ім'я поп-королеви на пляшечках iз новими парфумами. От тільки не ясно, яке саме ім'я, адже Мадонна, як відомо, з нагоди перехрещення в каббалістичну віру назвалася Есфір'ю...