ХРОНІКА

14.06.2005

Гандбол

      Українська жіноча збірна фактично забезпечила собі право виступити у фінальній частині чемпіонату світу-2005. У першому поєдинку «плей-оф» у Гомелі підопічні 67-річного Леоніда Ратнера без проблем розібралися з білорусками — 29:17 (Яценко (5), Ляпіна, Цигиця (по 4) — Майличко (7)). Розгубити таку перевагу в матчі-відповіді вдома дуже складно.

      Наші ж чоловіки у своєму першому матчі «плей-оф» чемпіонату Європи-2006 програли в Афінах команді Греції — 25:26 (Костецький (6) — Санікіс (6)). Реваншуватися слід наступної суботи в Запоріжжі.

Волейбол

      У Греції жіноча збірна України здолала друге коло кваліфікації на чемпіонат світу-2006. В Афінах підопічні Ігоря Філіштинського й Сергія Голотова почергово «всуху» — 3:0 — переграли представниць Франції, Греції й Білорусі. Попереду — заключний раунд відбору. За право потрапити на світовий форум українки 5—7 серпня в Туреччині сперечатимуться з командами господарок, Голландії й Бельгії.

Теніс

      16-річна одеситка Вікторія Кутузова, обігравши канадку Возняк з рахунком 7:6, 6:2, вийшла до півфіналу турніру ITF у французькому Марселі.

Бокс

      Колись жахливий «Залізний» Майк Тайсон зазнав чергового фіаско у спробі повернутися на великий ринг і заробити трохи грошей для покриття численних боргів. У брудному поєдинку проти ірландця Макбрайда, що відбувся позавчора у Вашингтоні й був більше схожий на греко-римську боротьбу, 38-річний американець просто не зміг вийти на сьомий раунд — настільки знесилився після перших шести. До цього за очками Тайсон переважав значно габаритнішого й важчого суперника, хоча й завдав дуже мало влучних ударів. Після бою екс-чемпіон заявив, що таки йде з боксу, бо не хоче більше ганьбити цей вид спорту.