СПОРТИВНА ХРОНІКА

10.06.2005

Футбол

      Професійна футбольна ліга спростувала раніше розповсюджену інформацію, ніби Сергій Ребров зможе вийти на поле у складі київського «Динамо» вже 12 червня. У поточному чемпіонаті «повернення блудного сина» в офіційному поєдинку вже не станеться, оскільки за регламентом проведення національних змагань після закриття трансферного вікна можна дозаявляти тільки тих вільних агентів, у яких завершилися контракти з попередніми клубами до закінчення терміну заявочного періоду (10 квітня). У будь-який момент в Україні можна дозаявляти тільки аматорів.

* * *

      Під час перерви у чемпіонаті України, пов'язаної з поєдинками збірних, більшість клубів скористалися паузою для проведення контрольних матчів: «Дніпро» — «Арсенал» — 3:1, «Іллічівець» — «Спарта» (Чехія) — 2:1, «Борисфен» — «Актобе-Ленто» (Казахстан) — 1:1, «Ворскла» — «Кривбас» — 1:1, «Арсенал» — «Актобе-Ленто» — 4:2, «Шахтар» — «Металург» (Д) — 4:3, «Чорноморець» — «Сигнал» (Одеса) — 6:1, «Дніпро» — «Металург» (З) — 5:2, «Динамо» — «Оболонь» — 5:1 (за чемпіонів двічі відзначився Ребров: одного разу з пенальті, другий раз — ударом головою після кутового).

* * *

      Товариські матчі: Німеччина — Росія — 2:2 (Швайнштайгер, 30, 69 — Анюков, 26; Кержаков, 90+2), Швеція — Норвегія — 2:3 (Челстрем, 17; Елмандер, 68 — Густафссон, 61 (у власні ворота); Хелстад, 64; Іверсен, 65), Італія — Сербія і Чорногорія — 1:1 (Лукареллі, 78 — Вучинич, 25; вилучення: Блазі, 31 (І)).

Бокс

      Остаточно з'ясувалося, що 13 серпня у бою за тимчасовий пояс чемпіона світу за версією WBC у суперважкій категорії зійдуться американці Хасім Рахман і Монте Барретт. Кращий боксер цієї організації — українець Віталій Кличко — запланував свій бій на 24 вересня. Його суперник ще остаточно не визначений, але, ймовірніше за все, ним буде Лаймон Брюстер. Посперечатися з радником Президента України хотів би й Джеймс Тоні, котрий навіть готовий укласти парі на мільйон доларів, що нокаутує Кличка-старшого. Але нахаба бажає отримати 50 відсотків гонорару, тоді як команда Віталія за двобій з чемпіоном пропонує Тоні 35 відсотків призового фонду.

      Тим часом Рахман заявив, що буде здатний битися з українцем вже 24 вересня, тобто за шість тижнів після поєдинку з Барреттом. Наш боксер висловив сумнів у можливості зустрічі з Хасімом, адже відновитися за цей час після виснажливого бою дуже важко, тому Кличко й орієнтується на інших суперників.

Плавання

      На другому етапі змагань серії «Маре нострум» у Франції українці здобули три нагороди. Сергій Фесенко двічі виборов «срібло» — на дистанціях 400 і 1500 м вільним стилем. Андрій Сердинов, як і нещодавно в Іспанії, переміг на 100 м батерфляєм.

Хокей

      За повідомленням канадських ЗМІ, на переговорах між НХЛ і профспiлкою гравців (НХЛПА) сторони досягли компромісу у головному питанні — обмеженні зарплатні хокеїстів. Залишається ще чимало неврегульованих проблем, але загроза продовження локауту значно знизилася.