Король помер. Вітаймо короля!

07.06.2005
Король помер. Вітаймо короля!

Надаль i Федерер: змiна поколiнь.

      Беззаперечний лідер сучасного чоловічого тенісу й перший номер «посіву» відкритого чемпіонату Франції — Роже Федерер — на земляних кортах Парижа зазнав поразки від 19-річного іспанця Рафаеля Надаля. У п'ятничному півфіналі 23-річний швейцарець поступився новій зірці з Мальорки у чотирьох партіях, при цьому в жодній з них не було тай-брейку. Другим фіналістом став аргентинець Маріано Пуерта, який у виснажливому п'ятисетовому двобої здолав росіянина Миколу Давиденка. А ось у фіналі сил у «несіяного» представника Південної Америки вистачило лише на один сет. Таким чином молодий іспанець, який дебютував на «Ролан Гарросі», здобув свій перший титул на турнірах «Великого шолома». У вчорашньому рейтинг-листі ATP Надаль піднявся з п'ятого місця на третє.

      Натомість доволі очікувано завершився жіночий фінал. Набравши обертів після травми, бельгійка Жюстін Енен-Арден легко переграла ветерана WTA француженку Марі Пірс. 30-річна господарка змагань й так стрибнула вище голови, діставшись головного матчу. В умовах, коли зірками жіночого тенісу стають у 16 років, її успіх виглядає вражаюче.

      Виграти для України трофей серед юніорських пар мав шанс українець Сергій Бубка-молодший. У парі з французом Джеремі Шарде у півфіналі вони переграли росіян Чехова й Руднєва — 6:4, 3:6, 6:1, але поступилися у вирішальному поєдинку аргентинському дуету Масса/Майєр — 6:2, 3:6, 4:6. У юніорському одиночному фіналі зійшлися кривдники наших співвітчизників. Хорват Чилич, котрий раніше здолав Бубку, виявився сильнішим за голландця ван дер Дуйма, який перед цим переграв Олександра Долгополова.

 

ТАБЛО

Відкритий чемпіонат Франції. Фінали

      Чоловіки. Надаль (Іспанія, 4) — Пуерта (Аргентина) — 6:7 (6:8), 6:3, 6:1, 7:5

      Жінки. Енен-Арден (Бельгія, 10) — Пірс (Франція, 21) — 6:1, 6:1

      Чоловічі пари. Бйоркман/Мирний (Швеція/Білорусь, 2) — Б. Брайен/М. Брайен (США, 3) — 2:6, 6:1, 6:4

      Жіночі пари. Руано-Паскуаль/Суарес (Іспанія, 1) — Блек/Хубер (Зімбабве/ПАР) — 4:6, 6:3, 6:3

      Мікст. Гантухова/Санторо (Словаччина/Франція) — Навратілова/Паес (США/Індія, 6) — 3:6, 6:3, 6:2