Голий Шева і злі «менти»

07.06.2005
Голий Шева і злі «менти»

Такі «менти» не дозволили «УМ» узяти інтерв’ю в «казаха» Крохмаля. (Фото автора.)

      Новий спосіб підвищувати свою популярність у масах відкрили футболісти збірної України. Зокрема  Андрій Шевченко, якому слави й так не позичати. Для цього треба...  залишити незакритою частину жалюзів на вікні роздягальні. Відтак гравці, що миються й переодягаються після матчу, — як на долоні, до величезної шпарини туляться десятки екзальтованих дівчат, клацають фотоапаратами кореспонденти-папараці...  Біля самого вікна сидить Шева. Ба навіть не сидить, а наче навмисно встає і показує «глядачам»«це саме», тобто чоловіче достоїнство. Хтось скаже — підглядати негарно. З іншого боку, спортсмени — люди публічні, інтерес до них значний, тож потрібно або закривати огляд, або ставити біля вікон міліціонера. А так — Сергій Федоров біля протилежної стіни роздягальні, скажімо, точно бачив «дворових спостерігачів» і навіть вітав помахами руки...

      Фотки голого Шевченка «УМ» не подає з етичних міркувань. Зробили ми їх випадково — просто очікували в дворику НСК «Олімпійський» футболістів для інтерв’ю. Даремно. На відміну від багатьох попередніх матчів, гравці проскочили до автобуса прожогом, лише Воронін, уже з розплетеними кісками, кинув пару фраз, та Гусин кинувся на шию дружині (модельєрка Христина була в жахливих спортивних штанях). Охоче роздавав інтерв’ю хіба президент ФФУ Григорій Суркіс. Із цікавого ж було хіба пограбування суперфана Парамона, який дедалі виглядає все більш неадекватним. Цього разу він скаржився на те, що вкрали його сумку, яку Сергій (а саме так насправді звуть талісмана «Динамо» і всіх інших столичних клубів та національних збірних) поставив на те саме вікно, за яким дефілювали голі футболісти.

      Кореспондент «УМ» тим часом намагався дочекатися гравців збірної Казахстану. Власне, одного гравця — Олександра Крохмаля. Дуже хотілося запитати колишнього співвітчизника про те, як його зла (чи добра) доля занесла в азіатські степи, що відчуває колишній борисплець, граючи проти України... Фіг вам, як кажуть. Завадили звитяжні охоронці правопорядку. Міліціонери чомусь вирішили, що станом на 21.30 робота журналістів має бути завершена і в кращих традиціях боротьби з опозиційними пікетами витіснили пресу «лавою» до самих воріт НСК«Олімпійський». Закиди з нашого табору — мовляв, ми маємо право на збір інформації, ми захищені такими-то статтями таких-то законів і так само перебуваємо «при виконанні», як і «менти», жодної ваги не мали. А лише день тому міністр Луценко палко вітав представників ЗМІ з професійним святом і обіцяв те-то й те-то. Тож дану замітку прошу вважати зверненням до шефа МВС. До речі, за словами одного з «ментів» із «лави», автор протизаконного наказу — такий собі полковник Маєвський.