Олександра Ніколаєнко: Мене постійно запрошують у Голлівуд, але я не поспішаю

31.05.2005
Олександра Ніколаєнко: Мене постійно запрошують у Голлівуд, але я не поспішаю

Олександра частенько буває в Парижі.

      Олександра Ніколаєнко, українська топ-модель, телеведуча та актриса, має чимале коло прихильників. За плечими в Саші — десять титулів, здобутих на різних конкурсах краси, купа інших відзнак. Як творча особистість дівчина постійно шукає нові форми самореалізації. Залишивши позаду участь у конкурсах краси, пані Ніколаєнко веде активне світське життя, надто ж у США, де вона — очікувана гостя прийомів на найвищому рівні, знімається в кіно, працює на каналі «Інтер», фігурує на закордонних тижнях високої моди. А сьогодні — 31 травня — Олександра вперше представлятиме Україну в журі міжнародного конкурсу краси «Міс Всесвіт» поряд із сімома відомими постатями Голлівуду. Конкурс відбудеться в Таїланді, а Саша буде першою в історії цих змагань слов’янською «суддею». «Пролобіював» її друг — мільярдер Дональд Трамп. З цього ми й почали нашу розмову.

 

Подарунок Трампам — за 5 тисяч доларів

      — Олександро, власником конкурсу «Міс Всесвіт» є Дональд Трамп, з яким ти особисто приятелюєш. Ти також товаришуєш із його теперішньою дружиною Меланією. А як ви познайомилися?

      — Ми познайомилися два роки тому через спільних друзів під час однієї вечері. Товариські стосунки відтоді не перериваються. Я, скажімо, була присутня на їхньому весіллі, про яке так багато писали в пресі.

      — Цікаво, які подарунки підносять на весілля мільярдерам?

      — Ти знаєш, на самому весіллі про підношення взагалі не йшлося. Це в нас поширена практика: наречені в присутності гостей роздивляються свої подарунки. В Америці такого немає. Ще до весілля всі гості могли надіслати подарунки на домашню адресу молодят. Але існує ще один спосіб, зручніший для мене. Мені було складно придумати подарунок, адже Трампи — справді люди не бідні. Не хотілося дарувати щось непотрібне, зайве, яке потім вони б викинули. Я знаю Меланію досить добре, знаю її специфічний смак. Дональду було байдуже, його взагалі не цікавили презенти. Якраз для таких випадків існує спеціальна весільна система подарунків. У магазинах є відділи для молодят, де ті «реєструють» бажані «надходження» за бажаною ціною. Гості можуть приходити в цей відділ і на певну суму викуповувати із запропонованого списку певні речі. Причому набір посуду, приміром, може бути розкомплектованим.

      — Що дарувала конкретно ти?

      — Меланія подала свій список у магазин «Тіффані». Моя частина — набір посуду на 12 персон, який дуже припав до душі подружці-моделі. Вийшло так, що на той час, коли я приїхала в магазин, багато наборів посуду було розсортовано: купили виделки, а не купили ложки з одного набору, або ж купили чашки, а не купили блюдця до них... Я ж знала, що їй доведеться все одно докуповувати багато посуду, тому викупила все, чого бракувало в повноцінному наборі, — тарілки, блюдця, чайник — на загальну суму майже 5 тисяч доларів. Такі ось тонкощі.

Як ми познайомилися з Біллом Клінтоном

      — Який етикет на такого рівня заходах?

      — Система інша, незвична нам. Якщо в нас вінчають уранці, то там весілля було призначене на сьому годину вечора. Приїхав лімузин, і всі поїхали на вінчання в одну з найкращих церков Палм-Біч. Обстановка тут нагадувала вручення премії «Оскар» — за півгодини до початку церемонії один за одним під'їжджали довжелезні авто, з яких виходили зіркові гості в розкішних вбраннях. Усе навколо оточене поліцією і спецслужбами. Преса допущена не була. Гостей також просили не брати з собою мобільні телефони, фотоапарати і відеокамери — всі права на зйомку Трамп продав одній компанії за два мільйони доларів.

      Весілля проходило красиво і динамічно. Меланія була в чудовій сукні від Крістіана Діора, оздобленій дорогоцінним камінням, яка важила 26 кг. Свідком з боку нареченої була її сестра, з боку нареченого — його діти від попередніх шлюбів. Наприкінці пролунала промова з молитвою у виконанні старшої дочки Дональда, Іванки, також моделі. По закінченні офіційної церемонії гості перемістилися в спеціально побудований і прикрашений банкетний зал у Мар-а-Лага, резиденції Трампа. Кожному при вході говорили номер столу, за яким сидіти. За моїм столиком були також подружжя Хілтон, Капелло, Лафак, мільярдер Мохаммед Аль-Фаєд, також дуже відомий у США дантист. Усього 12 гостей. Мої друзі познайомили мене з Біллом Клінтоном. Я була дуже здивована та збентежена. Мені видалося, що Клінтон дуже постарів, потовщав.

      Після урочистої вечері гості перемістилися до басейну, навколо якого почалися танці. Я пішла з весілля о годині другій...

      — Як знайомляться гості — чи обмінюються телефонами?

      — Усі люди, запрошені на весілля, достатньо відомі і, як правило, вже неодноразово перетиналися на інших VIP-вечірках. Я зустріла дуже багато знайомих... При можливості ми зустрічаємося, разом обідаємо, п'ємо каву. Хоча є й люди, з якими стосунки не склалися. У мене немає часу на листи по інтернету. Знаєш, багато людей прагнуть потрапити на такого рівня вечірки лише для того, щоб познайомитися й обмінятися візитками з впливовими людьми.

Найкращі друзі — сестра і мама

      — Кого ти можеш назвати своїми друзями?

      — Друзі — це складне питання. Як правило, друзів знаходять у дитинстві. Зараз у мене немає можливості підтримувати зв'язок зі своїми друзями. Раніше ми по-справжньому дружили, ходили кудись разом... Тепер складається така ситуація, що в кожного з нас власне життя, робота. Ми частіше просто передзвонюємося.

      У мене ж зараз більше просто знайомих, з якими я перетинаюся завдяки своїй діяльності. Близьких друзів взагалі не може бути багато, лише один-два. На сьогоднішній день моїми найближчими і надійними друзями залишаються сестра і мама. Вони знають усе про мене, ділюся з ними найпотаємнішим.

      Що ж стосується знайомих світових зірок, то під час відвідування готелю «Цезар Палас» у Лас-Вегасі я познайомилася із Селін Діон та її чоловіком продюсером Рене Анджелілом. Ми поспілкувалися на фуршеті після концерту Діон. Знаєш, я ніколи не була шанувальницею цієї співачки, хоча мені подобався її не схожий на інші голос. А під час особистого спілкування я побачила перед собою не зоряну особу, а дуже приємну співбесідницю, артистичну особистість, без якихось вибриків, людину з великим почуттям гумору.

      Двічі бачилася з голлівудським актором Джорджем Клуні. Одного разу ми опинилися в одній компанії, якою відвідали казино в Атлантик-Сіті. Інший раз — відпочивали тією же компанією на яхті. Він залишив про себе приємне враження.

Попереду — Голлівуд

      — Сашо, ти маєш чималий досвід роботи в кіно, нині знімаєшся у фiльмi «Капості Гіменея». Чи не отримувала, перебуваючи у США, пропозиції зніматися в Голлівуді?

      — Так, мене постійно запрошують в Голлівуд. Проте я не поспішаю. Оскільки я не велика актриса, то не соромлюся й далі вчитися акторській професії. Для того, щоб зніматися в Голлівуді, з зірками світової величини у фільмах з багатомільйонними бюджетами, на моє переконання, потрібно мати за плечима гарну школу. Якраз зараз я набираюся такого досвіду, намагаюся якомога більше грати в кіно, погоджуючись не лише на головні ролі, а й другорядні. Працюючи поруч із професіоналами, я проходжу безцінну школу акторської майстерності, яку не отримаєш за гроші. Більш досвідчені партнери на знімальному майданчику дають багато цінних порад, навчають, підтримують та вболівають за мене. Отож я збираюся із силами та професіоналізмом для того, щоб вдало дебютувати в голлівудському фільмі.

      Гадаю, що мрія кожного актора — зніматися в Голлівуді. Напевно, це та мета, до якої потрібно прагнути.

      — А ти не хотіла б повчитися в одній зі шкіл акторської майстерності, яких в Америці чимало?

      — Звичайно, можна. Але знову ж — проблема з часом. Якщо цим займатися, то потрібно все кинути і тільки над цим працювати. Я на сьогоднішній день ще не визначилася, чого саме я прагну, чим хочу займатися надалі. Я й на телебаченні працюю, і в конкурсах беру участь, і в кіно, і в аспірантурі Одеської юридичної академії вчуся. У мене постійні перельоти, переїзди. Це надзвичайно велике навантаження на молодий організм. Не знаю, чи потрібна мені ця гонка.

      Особливо важким і виснажуючим для мене був минулий рік, який забрав дуже багато сил і енергії. Я собі сказала: «Все. Take it easy!» («заспокойся, не поспішай» — Авт.). Я не хочу звалювати всі справи в одну купу, адже коли робиш щось через силу, а тим більше, коли йдеться про творчі професії, то не отримуєш ніякого задоволення, псуєш собі нервову систему. Тому я зараз роблю те, що мені подобається, що не сильно обтяжує, на що вистачає часу.

      — Сашо, ти не думала про те, що через кілька років доведеться піти з модельного бізнесу і потрібно буде вибирати іншу реалізацію для себе?

      — Я багато разів повторювала, що участь у конкурсі «Міс Всесвіт» буде для мене завершальною. Модельний бізнес для мене став уже не надто цікавим заняттям, я вже переросла його. Проте склалося так, що я повинна затриматися в модельному бізнесі ще на деякий час. Зараз мені важко сказати, чим я займуся по завершенні цього періоду. Може, я працюватиму юристом, може — в кіно... Знаєш, у мене були визначені плани після конкурсу «Міс Всесвіт». Але все вийшло по-іншому. Життя постійно вносить свої корективи. Зрозуміло одне: своє майбутнє з модельним бізнесом я не пов'язую.

      — Ти багато часу проводиш в Америці. Не було пропозицій попрацювати безвиїзно років п'ять—десять у США, тобто виїхати з України?

      — Є такі пропозиції. Але я не бачу в цьому потреби. Я й так практично живу в Америці. Я навіть не уявляю собі — все і всіх кинути й виїхати з України. Я ще не готова до такого кроку.

Інна БОРИСОВА.

 

ДОСЬЄ «УМ»

Олександра Вiкторiвна Ніколаєнко

      Народилася в Будапештi 3 липня 1981 року.

      Батьки — вiйськовослужбовець i економiст.

      Освіта: закінчила Одеську національну юридичну академію, факультет цивільного права і підприємництва (зараз навчається в аспірантурі) і Одеську державну академію харчових технологій, інженерно-економічний факультет.

      Кіно: знялася у фільмі «Я тебе люблю», новорічних мюзиклах «Попелюшка» та «Снігова королева».

      Телебачення: ведуча «Погоди» і проекту «Шанс.Model.ua» на каналі «Інтер».

      У модельний бізнес прийшла в 15 років, а вже через рік завоювала перший титул. Титули: «Віце-міс «Теленеделя»-1997», «Міс «Академія»-2000», «Міс туризм Європа-2000», «Перша віце-міс туризм планета-2000», «Міс Одеса-2001», «Міс студентства Одеси-2001», «Міс Україна-південь-2001», «Міс Україна-2001», «Міс американська мрія-2001», одна з десяти найвродливіших дівчат конкурсу «Міс світу-2001», «Міс туризм iнтернешнл–2002».

      Стала лауреатом муніципальної акції «Одесит року-2000».

      Цьогоріч була визнана «Найкращим молодіжним журналістом» за передачу «Шанс.Model.ua» і нагороджена «Золотим пером».

      Стала володарем міжнародної нагороди «Лаври слави», заснованої в Оксфорді Міжнародною корпорацією соціального партнерства.

  • Феномен Вольвачівни

    Ніхто до сьогодні не знає ні її точної дати народження, ні приблизного року смерті, ні місця поховання. Не дійшло до нашого часу і жодної фотографії чи портрета письменниці, оскільки вона не мала власних дітей і внуків, які могли б зберегти для історії подібні свідчення. >>

  • Хата-мрія Тараса

    Тарас Шевченко прожив коротке і тяжке життя. Він помер у 47 років, з яких 24 припали на кріпацтво, 10 — на заслання і лише 13 років поет був порівняно вільною людиною. >>

  • Рідна мова визволить: Євген Чикаленко 5 років добивався дозволу царської цензури на видання українських книжок

    Наближається 155-та річниця з дня народження мецената Євгена Чикаленка. Чикаленко п’ять років добивався дозволу царської цензури на видання своїх україномовних книжок, оплачував гонорари Бориса Грінченка і допомагав хворому Іванові Франку, уже сам бідуючи. >>

  • Голуба кров

    Королеві Великої Британії Єлизаветі ІІ 21 квітня виповнюється 90 років. За традицією, день народження королеви святкується двічі на рік, тому майже увесь 2016-й у Британії вважається ювілейним. Без сумніву, Єлизавета ІІ на цей час є найвідомішим монархом світу. >>

  • Реставратор нації

    Нещодавно в Музеї шістдесятництва відкрилася виставка «Він бачив крізь час», присвячена видатному історику, культурологу, філософу, археологу, громадському діячеві — Михайлу Юліановичу Брайчевському. Лише найближче оточення вченого знало його ще й як неабиякого поета та художника. >>

  • Мить Слави

    Жива легенда стверджує — допоки Оранта молитиметься за Україну в Софії Київській — незнищенним буде український дух, український народ. Тому й, певно, жодна нація цього світу не має такого сузір’я видатних жіночих постатей, які творили національну та світову історію, зупиняли світове зло, ставали символами незламності людського духу та проривного пасіонарного чину в найкритичніших для народу буревіях історії… >>