ХРОНІКА

26.05.2005

Баскетбол

      Чемпіонат України. Чоловіки. Суперліга. 1/4 фіналу. МБК «Миколаїв» — «Хімік» — 86:108 (Подорваний (23), Раєвський (21) — Фітч (24), Ракочевич (22); рахунок серії до двох перемог — 0:2). У півфіналі команда з Південного зіграє з маріупольським «Азовмашем».

* * *

      І в другій зустрічі фіналу «плей-оф» Західної конференції НБА «Сан-Антоніо» здолав на виїзді «Фінікс», цього разу з рахунком 111:108. Перемогу «Сперз» забезпечило інтернаціональне тріо — американець Данкан (30 очок + 8 підборів), аргентинець Жинобілі (26), француз Паркер (24 + 5 передач). «Сансу» не допомогли ані 37 очок центрового Студемайєра, ані 29 пунктів і 15 передач канадця Неша.

Важка атлетика

      На юніорському чемпіонаті світу в Кореї завершилися змагання дівчат. До «бронзи» Наталки Давидової золоту нагороду у ваговій категорії понад 75 кг додала Ольга Коробка. У ривку вона підняла 122 кг, у поштовху — 155 кг, значно випередивши в сумі інших призерок — білоруску Шкуратову (247 кг) і росіянку Логінову (241 кг).

Футбол

      Товариські матчі: Румунія — Молдова — 2:0, Норвегія — Коста-Рика — 1:0, Перу — ОАЕ — 0:0.

* * *

      Голландський фахівець Ко Адріансе став головним тренером португальського «Порту». Наставник, котрий з командою «АЗ» із Алкмара здолав «Шахтаря» і вийшов до півфіналу Кубка УЄФА, змінив на цьому посту Жозе Коусейру після того, як «Порту» — торішній володар Кубка чемпіонів — не зумів виграти національну першість.

      Тим часом із «Порту» до московського «Динамо» перейшли нападник Сейтарідіс, чемпіон Європи-2004 у складі збірної Греції (його трансфер «тягне» на 10 млн. євро — це рекорд Росії), а також володарі Кубка чемпіонів минулого року — португальці Маніше й Коштінья.

Водне поло

      Сьогодні у столичному Палаці підводного спорту стартує Міжнародний турнір пам’яті дворазового олімпійського чемпіона Олексія Баркалова. У змаганнях, що входять до календаря Європейської ліги плавання, беруть участь збірні України, Польщі, Росії й Туреччини. Наша команда сформована на базі чемпіона країни — маріупольського «Іллічівця».