Вилітай — подешевшало!

17.05.2005

      Прибуло полку «операторів» комерційних польотів у космос. Ідеться про чергову фірму, яка ще не запустила жодної ракети, але вже почала продаж квитків для всіх охочих побувати на навколоземній орбіті. Компанія «Аера спейс турз» оголосила про це минулого четверга, і її рекламна перевага — порівняно недорогі квитки.

      Засновник «Аера» Білл Спрег переконує журналістів, що його компанія почне тестові польоти з космодрому на мисі Канаверал уже в серпні 2006-го. Перший комерційний турист відбуде в близький космос у грудні наступного року, а регулярне «сполучення» з орбітою має розпочатися вже ніби у 2007-му. «Усі наші плани цілком реальні, і ми анітрохи не сумніваємося стосовно дат», — заявив Спрег в інтерв’ю MSNBC.

      «Кожен хотів би стати астронавтом» — із такого гасла починається сайт фірми Aeraspacetours.com. Щоб втілити мрію кожного про космос, заразервувати квиток можна тут же. Лише гроші слід платити наперед. За перший політ, який коштує 250 тисяч доларів, — усі сто відсотків, а за наступні — чверть суми авансом, причому загальна вартість квитка становитиме вже лише 150 тисяч. Хоча, вказано на сайті, «Аера» залишає за собою право незадовго до польоту переглянути умови контракту.

      У ціну квитка входить тижневе тренування в навчальному центрі в Орландо та на мисі Канаверал і, власне, сам політ на ракеті «Алтаїріс». Вона ніби може піднятися на 128 км, чого достатньо, аби на кілька хвилин пасажири могли опинитися в невагомості і поглянути в такому стані на Землю. Перевіримо?