Підла тактика кацапів: рашисти наступають одразу на кількох напрямках і атакують мирні міста

01.05.2024
Підла тактика кацапів: рашисти наступають одразу на кількох напрямках і атакують мирні міста

«Палац Гаррі Поттера» у вогні.

Черговий ракетний обстріл Одеси 29 квітня став новою трагедією.
 
Вперше окупанти вдарили по мирному місту касетним зарядом «Іскандер» (щоб спричинити якомога більше жертв). Внаслідок атаки чотири людини загинули.
 
Ще 32 особи, включно з двома дітьми, отримали травми і поранення. Приліт ракет цього разу не минув без сюрпризів.
 
Одна з вибухівок пошкодила будинок студентів Одеського юридичного університету, більш відомого як «Палац Гаррі Поттера» або резиденція президента цього вишу Сергія Ківалова.
 
З осколковим пораненням стегна проросійського політика, який і досі не висловився з приводу російської агресії в Україні, спочатку доправили до місцевої лікарні, а потім перевезли до приватної. 
 
Відповідь за черговий акт тероризму москалі отримали вже у ніч із 29-го на 30 квітня. Як повідомляють місцеві пабліки, щонайменше 10 вибухів пролунали в Сімферополі, Гвардійському та Джанкої.
 
Тим часом ситуація на фронті помітно загострилася. Цей факт підтвердив і головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у своєму телеграм-каналі.
 
«Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту, противник зосередив основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах, — написав він. — Ворог активно атакує по всій лінії фронту. Обстановка динамічно змінюється — на деяких напрямках ворог має тактичний успіх, а на деяких вдалося покращити тактичне положення наших військ».
 
Значно активізувалися бої в районі Часового Яру, який рашисти намагаються обійти околицями і взяти у кліщі. Але наші бійці мужньо тримають оборону.
 
«Всі спроби і намагання ворога придушуються нашими підрозділами, — повідомив в ефірі телемарафону речник Оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин. — Ворог відкидається на попередні позиції, де він намагався проводити штурми».
 
На Авдіївському напрямку українські військові змушені були відійти на нову лінію оборони на кілька кілометрів на захід. Складна ситуація спостерігається і в населеному пункті Часів Яр, що розташований на стратегічній висоті. Його штурмують 25 тисяч російських окупантів.
 
Під загрозою опинилася і Костянтинівка, яка є основним пунктом постачання українських військ на більшій частині східного фронту. Кацапи можуть почати атакувати цей населений пункт з півдня після просування на північ від Очеретиного.
 
А прифронтовим районам Сумщини зараз, окрім постійних обстрілів, дістається від ворожих диверсійно-розвідувальних груп.
 
Днями до сусідніх з регіоном Курської та Брянської областей прибули чотири батальйони кадировських бойовиків, змусивши говорити про можливий прорив кордону на цьому напрямку.
 
Але, на думку військових експертів, чеченців сюди підвезли, швидше, для піару та психологічного тиску, аніж для бойових дій.
 
«Які кадировці, про що тут можна говорити? — прокоментував ситуацію генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун. — Одна ракета ATACMS — і чеченців як не бувало. Сам Рамзан Кадиров ніколи не пустить їх в атаку, він же без них ніхто. Це його особиста армія».