Вагомі аргументи: «Черкаські мавпи» розпочали півфінальну серію «плей-оф» з поразки

10.04.2024
Вагомі аргументи: «Черкаські мавпи» розпочали півфінальну серію «плей-оф» з поразки

Однієї лише високої результативності виявилося замало, аби «Дніпро» переможно розпочав півфінальну серію «плей-оф» суперліги проти «Черкаських мавп». (Фото з сайту fbu.ua.)

Коли без мінімального спротиву команді вдається подолати регулярний чемпіонат і так само легко продовжити рухатися й у серії «плей-оф», може здатися, що й кінцівка сезону виглядатиме для неї так само легко.
 
Переважання суперника на 16 очок по ходу першого матчу півфінальної серії, без сумніву, тільки додає впевненості у власних силах. Власне, що може змусити тебе думати інакше?
 
А таким пробуджувальним аргументом може стати сам суперник, котрий по ходу поєдинку поступається тобі з двозначною різницею, але в підсумку знаходить сили й у гостях здобуває сенсаційну перемогу.
 
Регулярний чемпіонат «Дніпро» завершив із показником 26 перемог і одна поразка. У чвертьфіналі «плей-оф» чинний чемпіон нокаутував конкурента, двічі без проблем розбивши львівську «Політехніку-Галичину» — 97:53, 101:49.
 
Виглядало так, що й на старті півфінальної серії проблем у дніпрян бути не повинно: підтримка рідних стін, результативна гра лідерів, двозначний гандикап над суперником.
 
Проте у «Черкаських мавп» — п’ятої команди «регулярки» — знайшовся вагомий аргумент проти потужної гри команди Володимира Коваля.
 
Загалом, у першому матчі півфінальної серії обидва суперники показали максимальну продуктивність. Закинувши на двох 195 очок, «Дніпро» та «мавпи» встановили рекорд результативності сезону.
 
А вирішальну роль, як показує статистика, для перемоги своєї команди зробила лава запасних черкаського колективу, котра суттєво перевершила своїх візаві з Дніпра (32 очки проти 12).
 
«Гра триває 40 хвилин, якщо першу половину матчу ми виграли, то в другій припустилися багато помилок. Ми закинули 97 очок — це добре. Але у захисті пропустити 98 — це забагато для нашого захисту. Однак перша гра — це лише початок. У другому матчі будемо грати лише на перемогу. Іншого вибору в нас немає», — наголосив лідер «Дніпра» Станіслав Тимофеєнко.
 
За словами очільника дніпровського колективу Володимира Коваля, в заключній частині матчу його підопічні втратили концентрацію у захисті, дозволили супернику закинути дуже велику кількість триочкових кидків.
 
Цікаво, що єдиної поразки в «регулярці» «Дніпро» зазнав саме від «Черкаських мавп». Хоча була у команди Коваля в регулярному чемпіонаті ще одна невдача, яка, щоправда, не знайшла свого відображення в турнірній таблиці.
 
У грудні минулого року «Дніпро» програв «Будівельнику», проте через кілька днів після тієї зустрічі столичний клуб оголосив, що відсутність фінансування змушує їх припинити виступи в чемпіонаті країни.
 
Тож результати «гладіаторів» були анульовані й регулярний чемпіонат догравали вже без одного з головних його фаворитів.
 
Водночас столицю в «плей-оф» суперліги представляє «Київ-Баскет», котрий на третій позиції завершив першу частину сезону.
 
У чвертьфіналі з великими зусиллями столичні «вовки» подолали «Прикарпаття-Говерлу» з Івано-Франківська (рахунок у серії — 2:1).
 
А в півфіналі наразилися на шалений спротив другої команди регулярного чемпіонату — «Рівного» — 77:43. 
 
Після розгрому баскетболісти «Київ-Баскета» мусили вибачатися перед уболівальниками та керівництвом за низьку якість своєї гри й пообіцяли, що до наступного побачення зроблять висновки й на домашньому паркеті виправлять грубі недоліки, аби серія до двох перемог знову повернулася до Рівного.