У ворога палає і йде на дно: ЗСУ активно б'ють дронами по заводах в рф та стримують окупантів на фронті

13.03.2024
У ворога палає і йде на дно: ЗСУ активно б'ють дронами по заводах в рф та стримують окупантів на фронті

Українські захисники мужньо захищають країну і кожного з нас. (Фото Генерального штабу ЗСУ.)

У ніч проти вівторка завдяки точному удару українського пілота пішов на дно черговий рашистський корабель.
 
Цього разу мішенню став танкер «Механік Погодін», який служив окупантам пунктом управління бойовими діями.
 
«На згаданому судні було розгорнуто спостережний пост для ведення розвідки, а також засоби РЕБ, — повідомили у ВМС. — Судно періодично використовували як платформу для завдавання ударів FPV-дронами по території Херсонської області». 
 
Окупанти обладнали спостережний пункт у корабельній рубці. Українська ракета потрапила точнісінько в ціль, після чого стався потужний вибух.
 
Не виключено, що в момент прильоту на танкері перебував командувач повітряно-десантних військ рф генерал-полковник Михайло Теплинський. Якщо так, то вочевидь то був його останній вихід у море. 
 
Тієї ж ночі українські БПЛА успішно підірвали резервуар із нафтопродуктами в Орлі, а також залишили без світла сім населених пунктів на Бєлгородщині.
 
Лунали вибухи також під Москвою, у Курську, в Тульській та Воронезькій областях, але місцева влада повідомила про роботу ППО. 
 
Водночас приліт БПЛА до Нижньогородського нафтопереробного заводу приховати не вдалося, оскільки там почалася потужна пожежа. Про це повідомили місцеві пропагандистські ресурси.
 
Вони пишуть, що на підприємстві призупинено роботу технологічної установки. Завод належить компанії «Лукойл», яка посідає друге місце за обсягами нафтовидобутку в росії. Зазначається, що дрон прилетів в унікальну установку перегонки нафти. 
 
Наші захисники також вправно підірвали під Мар’їнкою та Авдіївкою разом з екіпажами дві системи «Солнцепьок», які ворог використовує для обстрілу позицій ЗСУ. 
 
Тим часом окупанти активізувалися на Запорізькому напрямку і, не маючи швидких перемог, вдаються до заборонених методів ведення війни.
 
Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій повідомив, що війська РФ дедалі частіше використовують на цій лінії фронту боєприпаси з отруйною речовиною.
 
«Якщо порахувати цю статистику за весь минулий тиждень, було зафіксовано близько 60 скидань гранат з отруйною речовиною задушливо-сльозогінної дії, здебільшого це хлорпікрин або щось подібне, — сказав він. — За вчорашню добу було дев’ять таких скидів».
 
«Викурювати» наших військових з окопів вони починають тоді, коли не досягають мети при допомозі FPV-дронів, авіації та артилерії.
 
За даними Генштабу, Сили оборони продовжують стримувати рашистську армію в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди. Українські військові також відбили сім атак окупантів поблизу населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка на Луганщині, де ті за допомогою авіації хотіли прорвати нашу оборону.
 
ЗСУ мали успіх і в районі Кліщіївки, Андріївки, Ступочки та східніше Часового Яру Донецької області, завадивши рашистам покращити своє тактичне положення.