Це буде весело: церемонією «Золотого глобуса-2024» керуватиме стендап-комік Джо Кой

27.12.2023
Це буде весело: церемонією «Золотого глобуса-2024» керуватиме стендап-комік Джо Кой

Джо Кой.

81-шу церемонію премії «Золотий глобус» у 2024 році вестиме американський стендап-комік та актор Джо Кой, повідомляє видання Variety.


Справжнє ім’я артиста — Джозеф Гленн Герберт-старший. Визнання він отримав завдяки участі в нічному шоу «Челсі Лейтлі» (Chelsea Lately): з’явився у більш ніж 100 епізодах програми як регулярний гість сезону за круглим столом.


Кой зіграв головну роль у стрічці «Великодня неділя» (2022 рік) студії Universal Picture, що побудована на його власному досвіді та стендап-комедії.

 

До того ж підготував кілька спеціальних випусків на телеканалі Comedy Central («Не гнівай його» і «Гаси світло») та стримінговій платформі Netflix («Джо Кой: Наживо із Сіетла»).


Сьогодні комік гастролює по США та є щотижневим гостем у подкасті The Adam Carolla Show, а також веде свій — The Koy Pond.


«Ми дуже раді, що Джо стане ведучим 81-ї щорічної церемонії вручення премії і поділиться своєю енергією та влучним гумором, щоб розпочати сезон нагородження в Голлівуді», — зазначила президентка «Золотого глобуса» Гелен Гоне.


Щорічна премія «Золотого глобуса» буде вручена в етері на телеканалі CBS (і трансляції на Paramount+) 7 січня 2024 року. За словами американських медіа, вона представить Коя перед найбільшою телевізійною аудиторією, яку він мав за свою кар’єру.


«Я виступав на великій кількості сцен по всьому світу, але ця буде особливою. Я дуже схвильований тим, що буду ведучим цьогорічної церемонії», — також поділився Кой.


«Золотий глобус» (або Golden Globe) є американською кінопремією, котру присуджує Голлівудська асоціація іноземної преси з 1944 року за кіно- і телефільми. Подія розпочинає сезон різних нагород кіно- й телеіндустрії, який зазвичай завершується церемонією нагород «Оскар».


Цього року премія додала у перелік нові категорії: «Кінематографічні та касові досягнення» та «Найкращий стендап-комік на телебаченні».


Найбільшу кількість номінацій, по дев’ять кожна, отримали стрічка «Барбі» Грети Гервіг та серіал «Спадкоємці» Джессі Армстронга.


Фільм «Оппенгеймер» Крістофера Нолана наділили вісьмома номінаціями, а стрічки «Вбивці квіткової повні» Мартіна Скорсезе й «Бідолашні створіння» Йоргоса Лантімоса отримали по сім кожна.


Південнокорейську стрічку «Минулі життя» номінували у п’яти категоріях, що зробило її найбільш номінованим неангломовним фільмом.


Американській стримінговій платформі Netflix передали рекордну кількість номінацій серед усіх медіакомпаній — 28: за продюсування біографічного фільму про життя Леонарда Бернштейна «Маестро», історичного серіалу «Корона» про життя королеви Єлизавети II і політичний трилер «Дипломатка».

 

Лада ОСА