Ніхто не програв: у Києві відбувся благодійний любительський турнір з дрон-понгу на підтримку ЗСУ

20.12.2023
Ніхто не програв: у Києві відбувся благодійний любительський турнір з дрон-понгу на підтримку ЗСУ

Для участі у змаганні кожен із його учасників повинен був зареєструватися і переказати як благодійний внесок 660 грн (Фото Валентини РОЗУМЕНКО.)

У ці важкі для країни часи українській армії вкрай необхідна наша підтримка.

 

Однією з підтримуючих стала акція, організована благодійним фондом «Гуркіт» та «Культурним баром «Анжела»: любительський турнір із настольного тенісу, який відбувся увечері 15 грудня в чудово обладнаному величезному столичному спорткомплексі педуніверситету ім. М. Драгоманова.


Для участі у змаганні, яке тривало понад 5 годин, кожен із його учасників повинен був зареєструватися і переказати як благодійний внесок 660 грн (по гривні за кожен день повномасштабної війни) на рахунок БФ «Гуркіт», який іще з початку «повномасштабної війни організувався у команду волонтерів та волонтерок і допомагає військовим, медикам і цивільним.

 

 

 

Метою організаторів цього дійства було зібрати 380 тис. грн на 2 дрони Mavic 3T для 411-го батальйону безпілотних авіаційних комплексів, що несе службу на Таврійському напрямку.

 


Долучитись до збору мали можливість усі бажаючі, задонативши на благородну справу посильну для себе суму. У перерві між запеклими спортивними «боями» було також проведено благодійний аукціон, на якому розігрували оригінальні лоти, зокрема, кусок солі, вирізаний у формі листка, з виробничого об’єднання «Артемсіль» та ящик від боєприпасів, привезений з-під Куп’янська.

 


Крім того, впродовж усього турніру на другому поверсі комплексу проходив жвавий волонтерський благодійний ярмарок, де можна було придбати чимало цікавих і корисних речей (це і власноруч пошиті прапори, колекційні монети, уніформа, вишиті-розмальовані сумочки тощо), а кошти від їх продажу також пішли в загальну скарбничку для закупівлі цих двох недешевих дронів.

 


Щодо самого турніру, то, за регламентом, гравцю мало бути не менше 13 років: всі 101 учасник (із зареєстрованих 136) були розбиті на 16 груп шляхом жеребкування.

 

Оскільки, окрім майстерності людини, важливу роль у тенісі відіграє й якість ракетки, то всім учасникам турніру видали однаковісінькі «інструменти» для гри й пінг-понговий м’ячик. На 18 столах перед початком турніру можна було добряче «розігрітися» з будь-яким суперником.


За правилами турніру, змагання проводилися з вибуванням після двох поразок, тобто кожен учасник міг зіграти мінімум з двома суперниками. Гра відбувалась за олімпійською системою «на виліт» — переможці в парах проходять в 1/64, 1/32, 1/16, 1/8, 1/4, півфінал, фінал.

 

Незвичним особисто для мене було те, що кожна партія тривала не до 21 очка (так, як ми грали в далекі 1970-ті роки, коли в молодших класах ходили з однокласниками на спортивну секцію), а лише до 11.

 


Завдяки донату доньки Софії мав змогу й сам позмагатися. Зігравши з трьома суперниками, двом — програв. «Тішило» те, що, як з’ясувалося згодом, програв майстру спорту, який на турнірі посів… 3-тє місце.

 

 

Крім того, отримав ще й у подарунок прапор, власноруч зшитий Оксаною Барановською, з якою мав перший «бій».

 


У підсумку, як зазначив один з організаторів турніру, керівник «Гуркоту» Влад Самойленко, вдалося зібрати 304 тисячі 380 гривень, тобто 80% від потрібної суми є.

 

 


Варто наголосити, що у турнірі брали участь і військові, було також чимало «груп підтримки» — рідних, друзів, які вболівали за «своїх» гравців. Задоволеними залишилися не лише три переможці змагань, а й усі інші учасники дрон-понгу, які, крім чудового настрою від турніру, на згадку отримали ще й військовий сувенір — капсуль від ВОГа.