Осінній рашистський «танкопад»: що відомо про наступ орків під Авдіївкою

25.10.2023
Осінній рашистський «танкопад»: що відомо про наступ орків під Авдіївкою

Авдіївка – гаряча точка на карті України. (Фото з сайту https://www.slovoidilo.ua/)

До операції, яку окупанти проводять у районі Авдіївки вже три тижні поспіль, їхня армія готувалася з минулої зими.

 

Зрештою їм вдалося зібрати тут рекордну кількість усіх видів озброєнь і загони добре підготовлених бійців.

 

До початку атаки це місто вже було оточене орками з трьох сторін, тому рашистські пропагандисти з усіх каналів пророкували швидкий прорив і стовідсоткову перемогу.
    

Але, як показала практика, українські військові теж не гаяли часу на підготовку, тому організоване в телевізорі побєдобєсіє виявилося надто поспішним.

 

Зараз кремлівські рупори посипають голову попелом і публічно визнають, що їхні генерали прорахувалися в оцінках ситуації. Тож невдалий наступ на Авдіївку тепер називають «найбільшою поразкою російської армії в теперішній війні».
    

Озвучена статистика дійсно вражаюча. «Лише за два тижні боїв тут було втрачено 96 БТР і БМП, 32 танки, багато неброньованої техніки, — повідомив телеграм-канал «Кремлівська табакерка». — Що стосується живої сили, то ліквідовано 1 тис. 876 осіб, а 70 вважаються такими, що зникли безвісти. Враховуючи втрати техніки, шансів урятуватися в них було небагато. Більшість із них запишуть у «потєряшкі», щоб зекономити на компенсаціях».
    

Як стало відомо, у боях під Авдіївкою російська армія втратила і кількох високопоставлених чинів, серед яких виявився командир штурмового батальйону на прізвище Федосєєв.

 

За словами експертів, це свідчить про те, що гнати солдатів в атаку доводиться старшим офіцерам, оскільки звитяжний дух кацапів через великі втрати на полі бою різко пішов на спад.
    

Але, попри все, москалі не припиняють спроб іти в нескінченні атаки. За даними представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, нині в Україні зосереджено 400 тисяч російських військовослужбовців.

 

Цих сил достатньо для наступу на окремих ділянках фронту. Рашисти також активно розконсервовують нову зброю й переправляють на місця бойових дій. Кремль активно проводить також мобілізацію.

 

«Про повторення сценарію, який був у лютому 2022 року, не йдеться, — резюмував спікер. — Але на окремих ділянках — так, ворог і далі намагатиметься проводити окремі наступальні операції».
    

Водночас українські військові продовжують воювати не кількістю, а вмінням. Зокрема, миколаївські десантники недавно вщент розбили бронетанкове угруповання, яке намагалося йти у наступ на Донеччині.

 

Як повідомила пресслужба 79-ї десантно-штурмової бригади, орки пішли у бій, застосувавши задимлення як маскування. Але розвідка змогла вчасно помітити підготовку до штурму, після чого артилерія почала знищувати кацапів вогневою атакою. Справу завершили мужні десантники, «розібравши бронетанкове угруповання на частини».
    

Добру новину повідомив також командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський. Лише за одну добу на цьому напрямку ВСУ знищили майже 500 москалів і 50 одиниць військової техніки.