«Суспільне» оголосило авторку та читця Радіодиктанту національної єдності-2023

25.10.2023
«Суспільне» оголосило авторку та читця Радіодиктанту національної єдності-2023

Подія відбудеться 27 жовтня, в День української писемності та мови.

Авторкою Радіодиктанту національної єдності у 2023 році стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. А читцем — актор Олексій Гнатковський, відомий за роллю Івана Довбуша у фільмі «Довбуш».

 

Про це в етері Українського радіо оголосили член правління «Суспільного», керівник проєкту Дмитро Хоркін та координаторка проєкту й виконавча продюсерка Українського радіо Юлія Шелудько.
    

Подія відбудеться 27 жовтня, в День української писемності та мови, який, згідно з указом президента України, відтепер відзначатимуть саме цього дня, а не 9 листопада.

 

До методичної розробки також долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко.
    

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткувала команда Українського радіо у 2000 році задля єднання навколо мови.

 

Відтоді він проводиться щорічно та є найбільшим україномовним флешмобом, що об’єднує українців і знавців української мови по всьому світові.
    

Прослухати диктант можна на хвилях Українського радіо та «Радіо «Культура», наживо в ефірі телеканала «Суспільне. Культура», ютуб-каналі Українського радіо, фейсбук-сторінках «Суспільного».
    

Традиційно кожен учасник за бажанням може надіслати свою роботу на перевірку до 11:00 10 листопада:
    

* у вигляді паперового листа за адресою:?м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001.
    

* сфотографований/відсканований текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) на адресу: [email protected] або через електронну форму для отримання робіт.

Валерія МУСХАРІНА,
студентка Київського університету
імені Бориса Грінченка