Примарні колеса: в Умані шахрай видурив у чоловіка 200 тисяч гривень

04.10.2023

На Черкащині поліція встановлює особу шахрая, який видурив у жителя Умані 200 тисяч гривень.


Як розповіли «УМ» у Черкаській обласній поліції, уманчанин довірився незнайомцю під час купівлі автомобіля. Гроші перерахував, а транспорт так і не побачив.


«22-річний уманчанин хотів за кордоном придбати автомобіль Toyota. Оголошення про продаж такого транспортного засобу він знайшов в інтернеті. Коли зв’язався з продавцем, то йому сказали, що потрібен аванс, бо машину можуть забрати у будь-який час», — розповідають у поліції Черкаської області.

 

І уточнюють, що після отримання частини коштів «продавець» надіслав документи та вказав, що потрібні ще гроші для оформлення машини в Україні.

 

Покупець погодився і перерахував загалом 200 тисяч гривень. Після чого, зв’язок із «продавцем» обірвався.


Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 («Шахрайство») Кримінального кодексу України.


До речі, це вже не перший шахрайський випадок на Черкащині останнім часом. Особливо активізувалися шахраї на кшталт «ваш родич потрапив у ДТП».

 

Не так давно 62-річній жительці Канева подзвонив невідомий та представився лікарем. Він розповів, що її племінник потрапив у ДТП і для лікування необхідно 2 тисячі доларів.

 

Розгублена жінка погодилась і передала невідомому, який прийшов до її квартири, таку суму.