Помста з неба: ЗСУ контролюють ситуацію в Бахмуті й нищать техніку орків під Соледаром

13.09.2023
Помста з неба: ЗСУ контролюють ситуацію в Бахмуті й нищать техніку орків під Соледаром

На фронті сьогодні переважають здебільшого повітряні бої. (Фото Офісу президента)

Командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський розмістив на своєму Telegram-каналі сюжет, де наші бійці зачищають рідну землю від біснуватих орків.

 

«Під Соледаром українські воїни продовжують знищувати техніку окупантів, — повідомив він. — На відео — результати злагодженої роботи аеророзвідників 30-ї ОМБр «Команда Вялого» та їхніх побратимів з інших підрозділів». За його словами, квадрокоптери FPV-камікадзе в руках наших військових дуже ефективні.


У ролику можна бачити, як ці безпілотники влучно стріляють не тільки по техніці окупантів у полі, а й по тій, яку військові злочинці ретельно ховали в різних приміщеннях та маскували в лісистій місцевості.

 

Не виключено, що в даному випадку йдеться про квадрокоптер FPV Revenge камікадзе (з англійської — «помста») від українського виробника DRONE UKRAINE. Це інноваційна вітчизняна розробка із застосуванням сучасних технологій та прогресивних комплектуючих.


Про те, що на фронті сьогодні переважають здебільшого повітряні бої, повідомив і захисник Бахмута Денис Ярославський. Змінити тактику ведення бою наших військових змусили щільно заміновані поля, які ускладнюють рух бронетехніки.

 

«Зараз немає тотального просування кожної зі сторін уперед, — запевнив він. — Не можна сказати, що десь є перевага у нас, а десь — у ворога. Навіть міжнародні аналітики зараз констатують факт, що ця війна перейшла винятково на артилерійську. Йдеться про далекобійні ракети та дрони».


Статистика досить втішна. Лише за тиждень, від 4-го до 11 вересня, ударні підрозділи ЗСУ уразили 201 одиницю військової техніки окупантів, завдавши їм збитків на десятки мільйонів доларів. Про це повідомив на своєму каналі в Telegram віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

 

Ідеться про 35 танків, 55 бо­йових броньованих машин, 11 САУ, 36 гармат, 58 вантажівок, 3 одиниці радіотехнічного обладнання, 48 опорних пунктів, 12 складів БК та палива, 2 міномети/ПТРК/кулемети, 1 РЗСВ та 62 окупанти.


Сили оборони України продовжують рухатися вперед і на Таврійському напрямку.

 

«На цьому етапі ми просуваємося по 50-100-200 метрів на добу. Інколи це кілометри, — прокоментував ситуацію в ефірі телемарафону речник об’єднаного пресцентру Олександр Штупун.

 

— А інколи руху немає взагалі, тому що потрібно закріпитися і захистити особовий склад. Також ворог безуспішно намагається повернути втрачені позиції або ж намагається відволікти наші підрозділи. Він використовує в обороні, зокрема, свої повітряно-десантні війська, але на штурми кидає зазвичай якісь територіальні війська і так звані штурмові загони».


За його словами, від початку літнього наступу воїни з ОСУВ «Таврія» звільнили вже понад 255 квадратних кілометрів української землі. Причому наші військові йдуть уперед, а спантеличені рашисти прораховуються і припускаються помилок.


Украй несприятлива ситуація для москалів склалася також у районі села Новомайорське на Бердянському напрямку.