Черкащина «реанімувала» на Херсонщині 45 будинків, ще 35 — у роботі

23.08.2023

Черкаська область продовжує відбудову підшефних сіл на деокупованій Херсонщині, там уже «реанімували» 45 будинків, ще 35 — у роботі.

 

Про це «УМ» повідомляє голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
    

За його словами, Черкащина незмінно пліч-о-пліч із херсонськими селами — Іванівкою, Новопетрівкою і Миколаївкою. Райони Шевченкового краю і сам обласний центр, соціально відповідальний бізнес і комунальні служби згуртувались заради цієї справи.
    

«Черкащан на Херсонщині вже зустрічають як рідних. Хоч у який двір зайдеш, де працюють наші будівельники, — скрізь лише слова вдячності. Для місцевих жителів наша підтримка — як ковток свіжого повітря і віри. Вони вдосталь натерпілись від російських окупантів. Їхні звірства тут на кожному кроці», — говорить пан Ігор.
    

На сьогодні спільними зусиллями Черкаська область уже «реанімувала» 45 будинків, ще 35 зараз у роботі. За словами Валерія Бандурка, голови Черкаської районної військової адміністрації, понад місяць у селі Іванівка працюють бригади з міст Корсунь-Шевченківський, Сміла та Чигирин.

 

Також нещодавно бригади з Червоної Слободи, Кам’янки, Степанків, Медведівки та Городища відвідали Херсонщину та зробили всі необхідні заміри по об’єктах, які робитимуть, щоб люди мали змогу в осінньо-зимовий період жити у своїх домівках безпечно.
    

«На місці скоординували наші подальші кроки: маємо максимально використати сприятливі місяці для відбудови. Враховуючи, що практично в кожному будинку — побиті дахи. Окрім того, разом із друзями нашої області з Данії та Швеції привезли чергову допомогу: 20 тонн питної води, у селах із нею, нагадаю, проблеми, а також 27 кубів будматеріалів», — підсумовує голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.
    

До речі, на території самої Черкащини Державна електронна система обліку руйнувань, статусу відновлення інфраструктури України зареєструвала розбитих російськими окупантами 227 об’єктів у 9 територіальних громадах, орієнтовна вартість завданих збитків становить майже 350 мільйонів гривень.