Некурортний сезон: на Півдні стало по-справжньому гаряче, але військові закликають до стриманого оптимізму

16.08.2023
Некурортний сезон: на Півдні стало по-справжньому гаряче, але військові закликають до стриманого оптимізму

На донецькому напрямку наші морпіхи добряче побили рашистів в районі Урожайного. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Лише за понеділок на Таврійському напрямку наші військові знищили 99 і поранили 190 рашистів. Ще 12 орків потрапили до полону.

 

Збідніла в них і матеріальна база — на 34 одиниці військової техніки і три склади боєприпасів. Цю новину в своєму телеграм-каналі повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.


Той факт, що ЗСУ мають чималі успіхи на Херсонщині, включно з окупованим Лівобережжям, підтвердила і начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

 

«Продовжується потужна контрбатарейна і протидиверсійна боротьба. Кожного дня ми маємо відповідні результати, тому що наше завдання зараз — максимально знищити їхню потужність, — сказала вона. — Ворог зменшив набагато свій потенціал на цьому напрямку».


І все ж пані Наталія закликала не створювати штучний ажіотаж навколо подій, що відбуваються на лівому березі регіону, оскільки від цього потерпає мирне населення.


ЗСУ також продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюючи заходи контрбатарейної боротьби. Про це у вечірньому зведенні повідомив Генштаб.


На донецькому напрямку наші морпіхи добряче побили рашистів в районі Урожайного. За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, ЗСУ продовжують наступ на це село. Водночас московити з цього приводу зчинили на інформаційних каналах справжній ґвалт.

 

Там свій відвертий провал намагаються списати на скромну 37-му мотострілецьку бригаду, де нібито половина бойового складу не йде на поле бою з причини масового пияцтва. Але, як повідомив військовий журналіст Юрій Бутусов, з Урожайного накивали п’ятами не якісь там рядові чмобіки, а масштабно героїзовані «русскіє вітязі».


«Як завжди, російська пропаганда намагається прикрити слабкість своїх елітних військ звинуваченнями на адресу менш розпіарених частин, — каже він. — Тепер у здачі Урожайного звинуватили 37-му мотострілецьку бригаду, що була резервом 40-ї бригади і Каскаду. Усі ці російські з’єднання зазнали величезних втрат і були розбиті. Слава українським воїнам».


Тим часом до зміцнення духовних скреп рашистів укотре долучилася їхня церковна секта. Як повідомив ієрей борис гришин на форумі «Армія-2023», рпц розробила машину з надувним військово-польовим храмом. Її планують використовувати на окупованих територіях. Це намет 4 на 4 метри, який нібито може вмістити взвод солдатів.

 

«Розгорнув, швиденько надув, послужив, закрився і поїхав, — пропіарив новинку піп. — Якщо з урахуванням дві людини (збирають) і всі ікони розвішати, до 10 хвилин можна її розгорнути, накачати. Складати трохи більше — хвилин 15». За його словами, у машині є холодильник, душ, умивальник, біотуалет і два спальні місця, призначені для водія та священника.


Словом, їхні скрєпи ще ніколи не були надуті водночас у прямому і переносному сенсах. Нарешті змісту підібрали ще й відповідну форму.