Письменник Костянтин Сушко про Каховське водосховище: «Ви ж самі називали його смердючою калюжею!»

28.06.2023
Письменник Костянтин Сушко про Каховське водосховище: «Ви ж самі називали його смердючою калюжею!»

Письменник із Запоріжжя Костянтин Сушко.

Письменник із Запоріжжя Костянтин Сушко, який собаку з’їв на темі Каховського водосховища, бо написав про нього безліч робіт, закликав усіх до раціональності в цей нелегкий для регіону і всієї України час.


Він закликав включити холодну голову і не дати себе обдурити та відмити мільйони з державного бюджету на реалізацію непотрібних проєктів.


Ми вирішили оприлюднити точку зору Костянтина Сушка на нашому сайті, хоч вона, можливо, йтиме врозріз із переконаннями багатьох.


Публікуємо допис шановного колеги без купюр.


Письменник із Запоріжжя закликав не впадати в крайнощі щодо Каховського водосховища.


Знов — політика? Боже, та скільки ж уже можна!!!


«Шириться плач периметром Каховського «моря»: самодіяльні оператори-режисери фіксують процес відступу води й волають: «Боже, яка краса гине! Що ж це воно буде!!»


Питання: де ви бачите красу, шановні? Ви ж лишень учора ремствували, що мешкаєте на березі «гігантської калюжі» (і це, на жаль, так!), котра, коли цвіте, немилосердно смердить, і воду з неї, без ретельного очищення, пити не можна!


Що ж трапилось із вашою свідомістю?


Особисто я зрозуміти вас можу. Вам, хто виріс на березі цієї гігантської калюжі (а вам нині — від 65 років і нижче), важко змиритися, що усталений, звичний краєвид зникає.

 

Тільки ви теж уявіть, як, нестямно радісно було тим, хто бачив (а я бачив...), як зникає під водою усталений краєвид у вигляді мальовничих плавнів, багатих деревиною, сіном, медом, дичиною і т.д. ...


Безумовно: підрив рашистами Каховської ГЕС — це нечуваний світовий злочин, а для нас така ж екологічна катастрофа. Але трагічний факт відбувся, і зараз не стогнати треба, а розумно виходити зі становища. Без популістських крайнощів.


Будьмо зважені. Рухаймо своїми мізками, щоб знов не опинитися в полоні пройдисвітів, спершу від політики, а далі — науки. Не даваймо своїм плачем «державникам» із Банкової абсолютно безвідповідально ляпати, що вони «усе відновлять». Бо в них для цього уже й мільярд є...


Що відновлять? Оту калюжу? Коли?


А-а-а, після нашої перемоги... Зрозуміло. Але навіть тоді слід подбати в першу чергу про тих, хто опинився під затопленням. Відновити їхні житла, звести до мінімуму небезпеку спалахів епідемій, відновити водопостачання.

 

Як і негайно відновити водопостачання для тих, хто мешкає вище ГЕС. Насамперед, для мешканців Нікополя, Марганця, сотень і сотень сіл.


До речі, про відновлення водопостачання усіх, хто вище ГЕС, дбати слід уже сьогодні, а не забивати людям мізки популістськими — безвідповідально політичними обіцянками, «усе відновити».


Не кваптеся з «усім». Спершу, за всіма правилами, підготуйте ретельне техніко-економічне обґрунтування.


Знаєте, що це таке, панове чиновники?


Мовчання...»

 

(сайт nikopol.nikopolnews.net)