Спочатку шампанського, потім нап’ємося. Дивом вціліле у Бахмуті ігристе допоможе нищити ворога

21.06.2023
Спочатку шампанського, потім нап’ємося. Дивом вціліле у Бахмуті ігристе допоможе нищити ворога

Остання пляшка колекційного шампанського з Бахмута дивом уціліла в охопленому війною місті-фортеці. (facebook.com/irynkakushka)

Кожна річ у нашому житті має, хоч як це дивно звучить, як і будь-яка людина, свою історію. Ба більше — долю. І, як і в людей, іноді ця доля — дивовижна.

 

Саме така вона в останньої півторалітрової пляшки колекційного шампанського з Бахмута (SoloКing, рожеве брют було виготовлене на Артемівському заводі шампанських вин), яка дивом уціліла в охопленому війною місті-фортеці.


Про незвичну знахідку, яку українські розвідники передали до Львова, розповіла на своїй сторінці у фейсбуці волонтерка Ірина Кушка, яка емоційно написала:

 

«Про цей лот можна знімати фільм. Бахмут, завод, де військові тримають оборону. Навколо гримлять вибухи, розбиті шибки, будинки, долі. І серед усього цього розгрому розвідники знаходять дивом уціліле шампанське. Остання пляшка, яка не розбилася. Розвідники ховають уцілілу знахідку в рюкзак, проносять крізь обстріли і віддають волонтерці, яка постійно їм допомагає».


Доставила пляшку до Львова волонтерка Уляна Кузик і передала шампанське, як пише Ірина Кушка, «нам, щоб якомога вигідніше продати на аукціоні й купити тим же розвідникам дрон. Аби вони так само вціліли і повернулися додому з перемогою. Тоді буде багато приводів відкорковувати шампанське, а поки...».

 

Тепер його розіграють на аукціоні, аби придбати безпілотник бійцям 67-ї ОМБР ДУК.


«Хто бажає отримати 1,5 літра шампанського, що вижило у Бахмуті? Можливо, це буде саме та пляшка, яку ви розіп’єте з друзями у день перемоги. І тоді ви розкажете історію цієї пляшки і що ви допомогли розвідникам придбати дрон і є частиною Перемоги», — закликає Ірина Кушка до участі.


Варто зазначити, що для допомоги ЗСУ волонтери й чимало інших небайдужих українців часто-густо продають на аукціонах або ж просто пропонують у соцмережах купити ту чи іншу незвичайну або ж дорогу саме для них річ, кошти від продажу якої підуть на необхідні, як люблять зараз казати, «ніштяки», які допоможуть нашим бійцям на фронті здобувати таку потрібну нам усім Перемогу!