Піаніст Станіслав Христенко зі США концертує у Луцьку

03.05.2019
Піаніст Станіслав Христенко зі США концертує у Луцьку

Станіслав Христенко. (Фото надане агенцією UKR Artists.)

Зі США в Луцьк спеціально для проведення концерту 4 травня прилетів піаніст і диригент Станіслав Христенко — уродженець Харкова, який понад десяток  років живе у Вашингтоні і концертує по всьому світу.
 
«Вперше у Луцьку» — сповіщає афіша музичного дійства  у Палаці культури міста. Варто додати, що 34-річний Станіслав Христенко в дитинстві трохи жив у Луцьку, де служив батько-військовий.
 
 
 
Лауреат понад 30 міжнародних фортепіанних конкурсів — в Італії, Іспанії, Японії, Південній Кореї, Словаччині, Україні, США — у  програмі концерту  братиме участь  як соліст та диригент.
 
Звучатимуть твори Йоганна Себастьяна Баха, Фридерика Шопена, Ференца Ліста, Сергія Рахманінова, Джорджа Гершвіна, Ігоря Стравінського у виконанні Академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії (художній керівник — народний артист України Товій Рівець). 
 
Спеціально для концерту з Києва у Луцьк  привезли «короля роялів» — інструмент відомого у світі виробника цього музичного інструмента «Стейнвей». Станіслав Христенко є єдиним   українцем — володарем престижного звання Steinway Artist у цьому сегменті.
 
У Луцьку, де відбувається багато важливих та яскравих подій класичної музики, зокрема фестиваль «Стравінський та Україна», донині, на жаль,  немає сучасного висококласного рояля. З ініціативи Волинської філармонії   присутнім у  Палаці культури міста концертний рояль Steinway& Sons презентує віртуозною грою Станіслав Христенко.
 
«Роялі Стейнвей накращі зараз у Львівській,  Одеській  i Чернівецькій філармоніях. Також є у Харкові, Хмельницькому, Вінниці, Дніпрі, — констатує Олександр Пірієв, генменеджер агенції UKR Artists,  артистом якої останні роки є піаніст і диригент Станіслав Христенко. — У Національній філармонії у Києві, хоч концертних і два — але не оновлювалися вони з 1996-го. А за інтенсивної експлуатації варто це робити кожні 10 років. Така міжнародна практика». 
 
«Король роялів» — один iз найдорожчих інструментів. Середня вартість — 150.000$, тобто близько 5 млн. гривень.