Українська хокейна юніорська збірна близька до перемоги в домашньому «мундіалі»

20.04.2018
Українська хокейна юніорська збірна близька до перемоги в домашньому «мундіалі»

Після невдалого старту в домашньому «мундіалі» у дивізіоні ІВ юні українські хокеїсти набрали переможний хід й наблизились до виграшу змагань. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Улітку минулого року власник «Донбасу» та один із найбільших хокейних ідеологів країни Борис Колесников, пояснюючи необхідність встановлення вікового ліміту для учасників чемпіонату України, заявив, що подібний крок є життєво необхідним для збереження вітчизняного хокею.
 
 
«Таким чином молодь зможе побачити орієнтири. Вихованці шкіл — і муніципальних, і приватних — будуть бачити, куди вони завтра прийдуть працевлаштовуватися», — наголосив президент хокейного «Донбасу».
 
 
Прикинути свої майбутні кар’єрні перспективи юні хокеїсти також можуть і дивлячись на нинішній, суттєво омолоджений, склад національної збірної України, де сьогодні не останні ролі грають учорашні юніори — Віктор Захаров та Всеволод Толстоушко — до слова, переможці чемпіонату світу-2011 до 18 років у дивізіоні ІВ.
 
Днями форвард української національної збірної Захаров активно коментував героїчний «камбек» своєї команди в товариському матчі проти Угорщини, в якому «синьо-жовтим» удалося відіграти чотири шайби.
 
Майже в той же час українська юніорська збірна мала так само вельми непростий поєдинок з угорцями на домашньому чемпіонаті світу в дивізіоні ІВ, котрий завершується в Києві.
 
В якійсь мірі саме ця гра, котра завершилася мінімальною перемогою «синьо-жовтих», стала доленосною для колективу Олега Ігнатьєва, адже, умовно кажучи, змогла виявити по-максимуму всі його найкращі сторони й відкрити перед командою непогані турнірні перспективи.
 
Загалом, у протистоянні з Угорщиною наші юніори продемонстрували зовсім недитячий командний дух та характер.
 
По ходу гри важких травм зазнали та вибули до кінця турніру двоє лідерів команди — форвард Гліб Кривошапкин та воротар Артур Оганджанян.
 
Утім, попри несприятливі обставини, «синьо-жовті» досягли позитивного результату, який допоміг їм віднайти в собі сили для великих звершень. 
 
Звісно, виступаючи в ролі господарів турніру, від приймаючої сторони апріорі чекають максимальних здобутків.
 
Проте після стартової поразки збірній Японії турнірне майбутнє команди Ігнатьєва виглядало неоднозначним.
 
Зрештою, «застрільницька» перемога над австріяками, вольова «звитяга» над угорцями, «окриляюча» «вікторія» над італійцями — й юніорська збірна України, очоливши турнірну таблицю, опинилася за крок до виграшу домашнього «мундіалю».
 
Вирішальним для розподілу турнірних позицій на чемпіонаті світу-2018 в дивізіоні ІВ в Києві вочевидь стане заключний тур, в якому українським хокеїстам протистоятимуть румунські однолітки.
 
Загалом, на льоду столичного Палацу спорту юніорська збірна Румунії не виграла жодного матчу, пропустивши від опонентів, 24 шайби. Як видно, майбутнє команди Олега Ігнатьєва — в її власних руках, і лише відверта недооцінка суперника може не дозволити їй переможно завершити домашній турнір. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат світу в дивізіоні ІВ (до 18 років). 2-й тур. Австрія — Україна — 3:5, Японія — Румунія — 5:3, Угорщина — Італія — 4:0. 3-й тур. Румунія — Італія — 1:7, Австрія — Японія — 4:0, Угорщина — Україна — 3:4. 4-й тур. Австрія — Румунія — 7:1, Японія — Угорщина — 3:2, Італія — Україна — 1:3.
Турнірне становище: Україна, Австрія — 9, Японія — 8, Угорщина — 7, Італія — 3, Румунія — 0.