12-річний Назар Синьогуб завоював дві медалі на Спеціальній олімпіаді в Естонії

27.02.2018
Колишня чемпіонка з лижного спорту Ніна Дем’яненко, яка нині працює тренером, називає Назара Синьогуба старанним спортсменом.
 
Не так давно вона та її 12-річний вихованець, який навчається у шостому класі Смілянської загальноосвітньої спеціальної школи–інтернату, повернулися на Черкащину із заслуженою перемогою.
 
Адже на спеціальній олімпіаді для людей з особливими потребами, яка проходила в Естонії, Назар Синьогуб виборов призові місця.
 
У змаганнях крос-кантрі на лижах цей сонячний хлопчик одержав бронзову та срібну медалі — на дистанціях 100 і 500 метрів відповідно. 
 
Нана Трохимівна тренує 12-річного Назара Синьогуба із семирічного віку і вважає юного смілянина перспективним спортсменом. «Назар не лише лижним спортом займається, він бігає, стрибає, грає у баскетбол. У спорті його підтримують батьки. Я рада, що в мене як у тренера з ним повне взаєморозуміння», — говорить «Україні молодій» Ніна Дем’яненко.
 
Вона зізнається, що пишається перемогою Назара й каже, що з олімпіади в Естонії, де він виступав за Україну з іншими нашими спортсменами, привезли загалом три срібні і одну бронзову медалі.
 
«Назар Синьогуб був на тій олімпіаді наймолодшим учасником, це навіть оголосили», — хвалиться Ніна Дем’яненко.
 
Вона розповідає, що до цієї перемоги йшли довго, важко працювали, неодноразово брали участь у всеукраїнських змаганнях — у Харкові, Житомирі, Львові — і нарешті дочекалися запрошення на олімпіаду.
 
До речі, тренер Ніна Дем’яненко, яка нині є координатором спеціальної олімпіади України в Черкаській області, у недалекому минулому відома спортсменка та чемпіонка України з лижного спорту, яка була членом збірної команди «Буревісник».