Україну назвали найбіднішою країною Європи за доходами населення

03.01.2018
Усі запевняння уряду, що «жити стало краще», бо ж, мовляв, зарплати (пенсії) ми вам підняли й будемо піднімати, не витримують жодної критики.
 
У реальності ситуація більш ніж погана: ми ввійшли в десятку найбідніших країн за доходами населення, нашими «братами по нещастю» стали такі країни, як Вірменія, Грузія, Білорусь, Казахстан, Албанія, Македонія та Сербія.
 
Ось такими сумними виявилися висновки на основі досліджень, проведених українськими експертами аналітичного центру Texty.org.ua.
 
Більше того, Україна стала лідером антирейтингу. Відштовхувалися фахівці від рівня зарплат, які вони взяли як критерій: було вивчено заробіток жителів європейських країн після виплати податків.
 
І що ж з’ясувалося? А те, що в нашій державі ця сума є найнижчою — 190 євро, «почесні» друге та третє місця займають Молдова (216 євро) і Азербайджан (232 євро).
 
Хоча, не помилимося, коли висловимо свою думку: чи багато, шановні співвітчизники, з вас тих, хто отримує платню в 190 євро (близько 6080 гривень)?
 
Мабуть, чимало українців були б щасливими, якби щомісяця приносили додому такі гроші...
 
А ось найвищий показник середньої заробітної плати, згідно з даними українських фахівців із центру, зафіксований у Швейцарії, — 4 тис. 421 євро, дещо менше одержують в Ісландії та Норвегії — 3 тис. 440 і 3 тис. 405 євро відповідно.
 
Тож чого дивуватися, що зараз українська молодь, та й не лише вона, тисячами залишає Україну, шукаючи кращої долі в Європі.