НОВИНИ ПЛЮС

22.09.2017

Керівник окупації Криму покалічився в ДТП

Командувач повітряно-десантними військами Росії генерал-полковник Андрій Сердюков, який у 2014 році керував операцією з окупації Криму, по­трапив у жахливу аварію в Мурманській області. В результаті генерал у важкому стані, із серйозною черепно-мозковою травмою та переломом хребта був доставлений у реанімацію госпіталю Північного флоту. Як  повідомляють російські ЗМІ, в мікроавтобус генерала, який прямував у кортежі в супроводі машин військової автоінспекції, врізався легковий автомобіль. ДТП сталося ще 15 вересня, але розголосу набуло лише зараз. У авто з Сердюковим також їхали його заступник генерал-майор Володимир Кочетков, помічник та ад’ютант. Вони теж ушпиталені з травмами.

Правду про збитий «Боїнг» шукатимуть уп’ятьох

Учора представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України підписали угоду, якою закріпили необхідність довести до кінця розслідування падіння малайзійського лайнера Boeing-777 рейсу MH17 в 2014 році. Країни, що підписали угоду, будуть працювати в спільній слідчій групі (ССД), яка веде розслідування, повідомила прес-служба МЗС України.

ООН хоче повної заборони ядерної зброї

Офіційна церемонія-оголошення початку підписання першого у світі договору про заборону ядерної зброї відбулася у штаб-квартирі ООН. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш назвав цю подію важливим кроком до повного ядерного роззброєння: «Договір про заборону ядерної зброї — це результат зростаючої заклопотаності щодо ризику, пов’язаного з нею. Ми не можемо дозволити зброї апокаліпсису ставити під загрозу наш світ і майбутнє наших дітей». Зараз у світі налічується близько 15 тис. одиниць ядерної зброї.