Наймолодшим студентом України цього року став 15-річний тернополянин

01.09.2017
Наймолодшим студентом України цього року став 15-річний тернополянин

Мирослав Корицький (Фото з сайту poglyad.te.ua)

П’ятнадцятирічного тернополянина Мирослава Корицького визнано наймолодшим студентом України.
 
Причому вступив він не абикуди, а до навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин Тернопільського національного економічного університету.
 
Як розповіли «УМ» у ЗОШ №24 Тернополя, де навчався хлопець, круглим відмінником він не був, якісь предмети давалися краще, якісь гірше, однак зарекомендував себе досить талановитим, активним і дуже працьовитим учнем.
 
Випереджати однолітків Славко почав ще змалечку — в дитсадку «пропустив» середню групу, а школярем став у п’ять із половиною.
 
Коли ж закінчив другу чверть 10-го класу, то на сімейній раді вирішили, що можна спробувати здобути середню освіту екстерном.
 
У школі таку ініціативу підтримали, тож упродовж другого півріччя Мирослав навчався паралельно у 10-му та 11-му класах, а заодно самотужки, без допомоги репетиторів, готувався до ЗНО.
 
Після випускного подав документи на три спеціальності тернопільського економічного університету і пройшов на «міжнародну економіку», де матиме можливість поглиблено вивчати німецьку мову, а у майбутньому продовжити навчання в одному з вишів Німеччини.
 
Треба зазначити, що прабабуся та прадідусь Мирослава по мамі за національністю німці, тож, можливо, це не просто випадковість.
 
Наразі наймолодший студент України мріє максимально займатися саморозвитком, здобути як мінімум дві спеціальності та у перспективі стати фахівцем зi... спортивного менеджменту.