Загиблих у Княжичах поліцейських віддали батькам з поламаними руками

07.12.2016
Загиблих у Княжичах поліцейських віддали батькам з поламаними руками

У цій машині приїхали поліцейські з Броварів.

Трагедія в селі Княжичі в ніч на 4 грудня породжує більше запитань, ніж відповідей.
 
Правоохоронні органи не поспiшають iз роз’ясненнями, і складається враження, що в цій фатальній історії щось не договорюють.
 
«Офіційна версія Нацполції, на жаль, непереконлива і наштовхує багатьох на те, що насправді ця версія прикриває якусь іншу, не дуже приємну для репутації Національної поліції», — в ефірі Громадського розповів експерт «Реанімаційного пакета реформ» та групи «Поліція під контролем» Борис Малишев.
 
За його словами, зокрема, найбільше запитань викликає кількість куль, випущених правоохоронцями один в одного, а також — чому вдалося так швидко, фактично одразу після перестрілки, затримати «грабіжників».
 
У Броварах на Київщині на подвір’ї райвідділку поліції прощалися з поліцейськими охорони, які загинули у стрілянині в Княжичах.
 
«У нього поламані пальці, там немає рук. Це, можливо, відбирали пістолет, аби вбити когось його пістолетом», — слова батька загиблого Сергія Орлова процитувала «ТСН».

«Ця сволота з КОРДу не пожаліла нікого, знищили й тих хлопців-розвідників. Що це було, як не замітання слідів», — і це думки родичів загиблих. 

А тим часом у Верховній Раді України 5 грудня зареєстровано проект постанови (№ 5041, автором якої є нардеп Сергій Каплін) про звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ України.
 
Нагадаємо, що головного правоохоронця вже неодноразово намагалися вибити з крісла за численні гріхи.
 
Це і так звані «рюкзаки Авакова», які стали «притчами во язицех» в лютому 2016 року (тоді син Авакова добряче «нагрів» руки на їх продажу до ЗСУ), і звинувачення в наявності «власної армії» у вигляді полку «Азов».
 
Міністрові закидають навіть те, що йому вигідні нерозкриті розстріли на Майдані, бо «беркутівці» дружними рядами «переатестувалися» в «нові» правоохоронні органи.
 
У цивілізованій країні лише трагічнi події, схожi з кривавою бiйнею в Княжичах (в якій явно некомпетентно проявили себе силові структури різних відомств), стали б приводом для відставки міністра внутрішніх справ.