В Англії в'язні зчинили масовий бунт і захопили два крила тюрми

08.11.2016
У неділю, 6 листопада, в’язні карного закладу в місті Бедфорд у центральній частині Англії вчинили бунт.
 
Близько 230 засудженим удалося вийти зі своїх камер і захопити два крила в’язниці.
 
Бунтівникам не вдалося взяти в заручники тюремний персонал.
 
Із відеозаписів, які були зроблені стільниковими телефонами і передані назовні, було видно, що у в’язниці панує повний хаос.
 
Цікаво, що частина в’язнів не побажала приєднуватися до бунтівників і забарикадувалася у своїх камерах. 
 
Бунтівники повикидали на центральний плац тюрми меблі та папери зi службових приміщень та вчинили кілька пожеж у різних місцях в’язниці.
 
Також на території останньої періодично лунали вибухи. У запалі нищення всього на своєму шляху бунтівники навіть не висунули якихось конкретних вимог до влади. 
 
Охорона карного закладу разом із місцевою поліцією були не спроможні приборкати бунт. Це вдалося лише вчора, коли на підмогу прибула поліція з різних кінців Британії.
 
Правоохоронці оцінили ситуацію на території закладу з допомогою дронів, а потім розпочали штурм із застосуванням гелікоптерів.
 
При придушенні бунту ніхто з правоохоронців не постраждав, а двоє бунтівників отримали поранення, які не загрожують їхньому життю. 
 
Бі-Бі-Сі нагадує, що в’язниця розташована в будинку ХІХ століття, є переповненою і перебуває в незадовільному стані.
 
Водночас британські ЗМІ свідчать, що в цій в’язниці отримати наркотики ззовні було легше, ніж їжу чи одяг.
 
Міністерство юстиції Великої Британії минулої п’ятниці анонсувало реформу пенітенціарної системи, в рамках якої створять 2,5 тисячі нових робочих місць у службі охорони в’язниць.
 
Уряд також пообіцяв виділяти на цю систему 112 млн. фунтів стерлінгів щороку та боротися з наркотиками у карних закладах. 
 
Цікаво, що бунт у в’яниці Бредфорд розпочався у неділю приблизно о 17:00 за місцевим часом, а кількома годинами раніше Папа Франциск провів у Ватикані службу Божу для однієї тисячі в’язнів італійських в’язниць.
 
Під час такої спільної молитви понтифік закликав влади країн світу поліпшити умови утримання засуджених у в’язницях та амністувати тих в’язнів, хто на це заслуговує.
 
«Важливо задуматися над необхідністю такої карної юстиції, яка не буде виключно каральною, — наголосив Папа, — а відкритою на надію та на перспективу повернення злочинця у суспільство».