В Індонезії педофілам вводитимуть жіночі гормони

20.10.2016
Парламент Індонезії схвалив суперечливий закон: у країні дозволяється хімічна кастрація педофілів. Президент Джоко Відодо вже підписав його.
 
Власне, він і став його ініціатором після випадку групового зґвалтування та вбивства 14-річної дівчинки.
 
Щодо осіб, які вчинили сексуальні злочини проти дітей, також може застосовуватися смертна кара, а мінімальний термін ув’язнення збільшується з 10 до 20 років.
 
Процедура хімічної кастрації полягає у введенні злочинцям жіночих гормонів.
 
Подібні процедури дозволені в Польщі, Південній Кореї, Росії та деяких штатах США. У Великій Британії особи, які здійснили сексуальні злочини, можуть пройти таку процедуру добровільно.  
 
Індонезійська асоціація лікарів уже заявила, що лікарі відмовляються від настільки негуманних заходів, оскільки вони суперечать лікарській етиці.
 
Правозахисні організації розкритикували прийняття закону, наводячи як аргумент те, що в деяких країнах, де хімічна кастрація застосовується давно, кількість злочинів проти дітей не зменшується.
 
Противники подібних заходів стверджують, що медична процедура є доволі дорогою, а витрачені на неї кошти можна було б скерувати на підтримку жертв насилля. 
 
Але президент наполягає на своїй точці зору. Джоко Відодо у розмові з Бі-Бі-Сі висловив переконання, що завдяки хімічній кастрації його країна «знищить» педофілію.
 
За його словами, Індонезія поважає права людини, але, коли йдеться про покарання подібних злочинів, «компромісів не буде».
 
«Ми будемо застосовувати максимальне покарання за сексуальні злочини», — сказав пан Відодо.
 
На сьогодні в Індонезії до осіб, які здійснили злочини сексуального характеру проти дітей, дозволено застосовувати смертну кару, довічне ув’язнення, хімічну кастрацію, публічне оголошення прізвищ злочинців, а також чипування.